20100828

2010 FIBA || A Grubu: Arjantin

Arjantin. Sakatlarla ciddi şekilde başı dertte. Önce Nocioni gitti diz sakatlığı sebebiyle. Ardından Porto Riko maçı sırasında Juan Pablo Figueroa sağ omzundan sakatlandı. En son da Cantero sakatlığa kurban gitti.

Hernan Jasen ve Oberto'da da ufak tefek sakatlıklar var ama kontrol altında tutuluyorlar. Efes Pilsen Cup'ta Lübnan, Türkiye ve Brezilya'yla beraber bir hazırlık turnuvası oynadılar. Burada da pek çok oyuncu küçük sakatlıklarla sahada yer almak durumunda kaldı.

Fakat Sergio Hernandez'in sakatlıklardan başka düşünmesi gereken bir diğer şey de gelmekten vazgeçen bir diğer nazlı yarim Manu Ginobili'nin yokluğu. Gerçi bunun çok daha pozitif etkileri olacağını hazırlık karşılaşmalarında gördük, Manu'ya bakmadan oynayan, daha bir takım olarak oynayan bir Arjantin vardı. Sakatlıklar el verdiği ölçüde Brezilya'yı beklemeye koyulacaktır yüksek ihtimalle ikinci turda.

Manu'suz da ilk 5'leri NBA 5'i olabiliyor neredeyse; Luis Scola, Fabricio Oberto, Carlos Delfino ve Andres Nociono. Bu isimlerin yanına bir de muazzam bir Avrupa oyuncusu; Prigioni ekleniyor. Muhtemel ilk 5 bu şekilde olacaktır sakatlıklar el verdiği ölçüde ama Efes Pilsen Cup'la beraber iyi bir ısınma turu geçirdiler.

Hem biraz Scola'yı erken faul probleminden korumak hem de biraz zaman zaman yaşayacakları boy dezavantajından kurtulmak için alan savunmasıyla karışık bire bir defans anlayışı içerisinde olacaktır Hernandez. Çünkü belki de kadronun en alternatifsiz ismi Scola. Onun faul problemine girmeden oynaması Arjantin için hayati önem taşıyor.


Öte yandan fiziksel mücadeleden kaçmayan, çok hızlı olmasalar da fsat-break oyununu iyi bilen bakınca komple bir takım Arjantin. Ama sıkıntıları kadro derinliği. Rotasyon dengelerinin iyi sağlanması, sahada süre alacak oyuncuların doğru bir şekilde dengelenmesi gerekecek.

İspanya'ya yenildikleri maçta da gördük ki bu takım bir kere ritm tutturdu mu durdurması çok güç. Özellikle Scola'nın potaaltındaki varlığı, zaten sahip olduğu yeteneklerinin NBA kariyeriyle harmanlanması ve sahip olduğu pas yetenekleri açısından dört takım arkadaşına da çok rahat servis yapabilecek bir konumda.

Ayrıca Prigioni'nin muazzam oyun görüşü, pas yeteneği ve takımı yönetmedeki başarısı maç içerisindeki rotasyonları doğru şekilde yönlendirmede Arjantin'e çok yardımcı olacaktır. Avrupa tecrübesi inanılmaz üst düzey, FIBA basketbolunu iyi biliyor ve bir sezon boyunca Real Madrid'te forma giydi. Scola'yla birlikte takımın belkemiğini oluşturuyor Prigioni.

Arjantin sakatlıklardan fazla sıkıntı yaşamazsa zorlanmadan grubu birinci bitirecektir diye düşünüyorum. Prigioni'ni yönetimindeki Scola'yı ve NBA tarihinin en yaşlı rookie'si Oberto'yu izlemek, NBA'den enstantaneler yakalamayı beklemek gayet keyifli olacaktır.

Kadroları şöyle;

Roman Goncalez, Fabricio Oberto, Leonarda Guttierrez, Luis Scola, Juan Gutierrez, Andres Nocioni, Paolo Quinteros, Luis Cequeira, Carlos Delfino, Hernan Jasen, Federico Kammerichs ve Pablo Prigioni.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails