20100828

2010 FIBA || A Grubu: Almanya

Nowitzki geçtiğimiz seneden açıklamıştı geleceğini fakat nedendir bilinmez çark etti ve gelmeyeceğini açıkladı. Kaman ise Nowitzki olduğu sürece kadroda olacağını söylemiş, Dirk'ün vazcaymasından sonra o da milli takımdan affını istedi.

Avrupa Şampiyonası'nda kayıpları oynayan ve Olimpiyatlar'da ve EuroBasket '09 10 ve 11. olan Almanya Nowitzki ve Kaman'ın artık son uluslararası şampiyonaları olması sebebiyle iyice yeniden yapılanmaya girmiş durumdalar. Nowitzki'nin gelmeyişi Bauermann'ı bir hayli zor durumda bıraktı ve takımın yükü büyük ölçüde Jan Jagla'ya kalacak gibi gözüküyor.

Ama öte yandan da 2008'den bu yana kısmen de olsa feragat edecekleri üç uluslararası turnuvayla bir anlamda geleceklerini garantiye alma şansını yakaladılar. Oldukça genç bir takımları var ve hemen her isim gelişime açık.

Love Cyprus kapsamındaki hazırlık turnuvasında Hırvatistan, Yunanistan ve Rusya'yla karşı karşıya geldiler Dünya Şampiyonası öncesinde. Yunanistan ve Hırvatistan'a diş geçiremeseler de Dünya Şampiyonası'ndaki belki de en keyifli potaaltı ikilisine sahip olan Rusya'yı geçmeyi başardılar.

Ondan sonra Almanya'da düzenlenen Beko Cup'ta Litvanya, Hırvatistan ve Türkiye'yle oynadılar. Burada da Hırvatistan'ı geçemediler ve yılların Litvanyası'na da boyun eğdiler. Fakat bizi, geç form tutan bizi gafil avladılar ve içerden dışardan şutlarla yenmeyi başardılar.


Dedik ya, Almanya yeniden yapılanıyor bir anlamda. Nowitzki ve Kaman'ın yokluğunda artık bu daha da ciddi bir süreç halini alacak ve bu zaman içerisinde de Jan Jagla, Steffan Hamman ve Demond Green'e çok iş düşecek. Özellikle genç uzunların gösterecekleri performansları izlemek çok keyifli olacak. Benzing, Ploiss ve Tim Ohlbrecht bu genç isimler arasında en çok göze batanlar.

İki çok önemli ismin yokluğunda, böylesi genç bir takımla birşeyler yapacaksa Almanya, bunu kuşkusuz ki bireysel performanslardan çok takım oyununa bağlı kalarak başaracaklardır. Her ne kadar son iki turnuvada beklentilerin inanılmaz altında kalsalar da Almanya futbolda olduğu gibi basketbolda da turnuva takımı. Belki bu sefer Wild Card'la katıldılar ama kendilerini kanıtlamak isteyen genç bir oyuncu havuzu var ellerinde.

Tıpkı Sırbistan'ın yakaladığı gibi bir jenerasyon yakalarlarsa, daha doğrusu yeni jenerasyonunu doğru yönlendirebilirse belki de bundan sonraki turnuvalarda yeni Sırbistan, Almanya olur.

Kadro ise şöyle;

Demond Greene, Robin Benzing, Per Günther, Steffen Hamann, Elias Harris, Yassin Idbihi, Jan Jagla, Christopher McNaughton, Tim Ohlbrecht, Tibor Pleiß, Heiko Schaffartzik, Philipp, Schwethelm, Lucca Stagier, Johannes Strasser, Chad Toppert, Konrad Wysocki.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails