20100829

2010 FIBA || C Grubu: Rusya

Üç yıl oldu Avrupa Şampiyonu olalı Rusya ve o zamandan beri bir türlü istedikleri başarıları yakalayamadılar. Ne 2008 Olimpiyatlar'da ne de geçen seneki Avrupa Şampiyonası'nda. Sovyetler'den bu yana hep tehdit oldular ama 2007'ye kadar da "underachieved" durumundaydılar.

Hoş Avrupa Şampiyonu olduktan sonra bir türlü yeni bir jenerasyon çıkartamamaları gerçek anlamda, hem de başta Kirilenko olmak üzere diğer veteranlarını bir bir kaybetmeleri 2007'deki şampiyonluğun sadece tesadüften ibaret olduğunu düşündürür oldu. Evet o seneki oyunları hakikaten çok sağlamdı ama devamını getiremedikleri sürece bu muameleye de maruz kalmaya devam edecekler.

Savunmaları çok sert. Boy ve fizik avantajlarını kullanarak bire birde missmatch durumunu çok az yaşıyorlar. Dolayısıyla perdelemeden sonra hiçbir sıkıntı yaşamadan adam değiştirebiliyorlar. Bu açıdan savunma dengelerini bozmak çok güç. Ayrıca içerde Khryapa ve Mozgov gibi iki kule var ve bu iki isim de muazzam savunmacılar.

Hücumda ise varyasyon oluşturmakta çok sıkıntılılar. Ponkrashov'un formda olması lazım ki istikrarlı bir üretim olsun. Bunun haricinde Khryapa'dan başka hücum özellikleri anlamında ön plana çıkan bir isim yok ve dahası Khryapa'nın doğasında da savunma var.


Gruplar belli olduğundan beri söylüyorum, bizim grup liderliğimizi belirleyecek olan maç Yunanistan maçı değil, Rusya maçı olacak. Çünkü 24 saniyenin mümkünse 24'ünü de kullanmaya çalışıyorlar neredeyse. İnanılmaz düşük bir tempoyla oynuyor, sert ve yıpratıcı bir savunmaları var. İçeriye penetre etmek çok güç ve bu bir yerden sonra sinir bozuyor.

Yani tam anlamıyla bize ters bir oyun anlayışları var ve çok ciddi bir mücadele olacak Rusya maçında. Eğer kendi tempomuzu kabul ettirirsek düşük hücum varyasyonları sayesinde savunmakta sıkıntı çekmeyebiliriz fakat iş bizim hücumumuza gelince, orda sıkıntı yaşarız.

Rusya'nın ikinci turun ötesine geçebileceğine çok ihtimal vermiyorum. En iyi ihtimalle çeyrek finalde elenirler. Ama hiçbir şekilde hafife alınmaması gereken bir takım olduğunu da ekleyelim. Bir defa potaaltı ikilisi muazzam; Mozgov ve Khryapa.

Kadroları ise şu şekilde;

Andrey Vorontsevich, Evgeny Kolesnikov, Sergei Bykov, Vitaliy Fridzon, Sasha Kaun, Alexey Zhukanenko, Viktor Khryapa, Anton Ponkrashov, Sergey Monya, Dmitriy Khvostov, Evgeny Voronov ve Timofey Mozgov.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails