20100829

2010 FIBA || C Grubu: Porto Riko

Bakınca genç ve tecrübeli isimlerin dengesini görüyoruz Porto Riko'da. Hep önemli yeteneklere sahip oldular ama hiç istedikleri başarılara ulaşamadılar. Bu sene de pek ulaşamayacaklar gibi ama sonuçta o kadar çok bireysel tehlike var ki bu takımda kimi yense şaşırmazsınız neredeyse.

Özellikle Barea ve Arroyo'nun penetre yetenekleri ve içerde Ramos'un upuzun boyuyla ciddiye alınması  gereken bir takım. Çok yüksek bir tempoda oynuyorlar ve belki de dünya üzerinde hala daha sokak basketbolu kültürüyle uluslararası arenada oynayan tek milli takım diyebiliriz.

Birebir savunmada çabuk ayaklarla başarılı olabiliyorken Ramos'un fiziğine rağmen gösteremediği sertlik ciddi bir handikap oluşturuyor.

Ayrıca müthis bir gazcı olan Cintron'un da takım üzerinde ciddi bir etkisi var. Fakat o da taktik stratejilerden uzak bir oyun anlayışına sahip olması dolayısıyla eleştiriliyor ancak Porto Riko'nun da ruhunda var bireysel ve sokak kültürüne dayalı basketbol oynamak. Buna ters bir koç getirmek çok ciddi bir yenilenme sürecini de beraberinde getirirdi.

Takım için en büyük kayıp ise Ayuso'nun yokluğu olacak kuşkusuz. Ama dediğim gibi herşeye rağmen çok ciddiye alınması lazım. "Giant Killer" olmanın en büyük adaylarından olabilir Porto Riko. O hızlı basketbollarını, içeriyi delercesine penetre eden kısalarını izlemek çok eğlenceli olacak.

Kadroları ise şöyle;

Peter Ramos, Jose Barea, Filiberto Rivera, Carlos Arroyo, Angel Vassallo, Guillermo Diaz, David Huertas, Ricardo Sanchez, Nathan Peavey, Renaldo Balkman, Carmelo Lee ve Daniel Santiago.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails