20100904

2010/2011 Bundesliga || Schalke 04

Magath'ın bir takıma yaptırabileceklerini hepimiz biliyoruz. Geçtiğimiz sezon Rehhagel'in Yunanistan'ı kadar olmasa da dönem dönem biraz negatif bir oyun oynasalar da mevcut kadro dahilinde iyi bir yer edinmek için ligde, çok da başka bir çareleri yoktu. Bu sezon çok daha güzel bir futbol sağlayacaklarını düşünüyorum.

Takım önemli isimleri kadroya katsa da hala daha Magath'ın sahadaki kolu Rakitic olacak. Tarzı bana Seedorf'u anımsatır. Forvet ikilisinin ardında çok çabuk paslarla gol pozisyonu hazırlayabilen bir isim. Rakip savunmayı doğru paslarla açmayı başarabilen biri ve Magath'ın planları arasında çok önemli bir yere sahip.

Kuranyi'nin CSKA'ya gitmesinden sonra forvet bölgesinde biraz sıkıntılı gözüken Schalke öyle iki transfer yaptı ki Kuranyi'yi beşe katladılar. İlk olarak Raul geldi. Nistelrooy ve Magath'ın ikna çabaları sayesinde Madrid'ten zaten kopma noktasına varan Raul, Schalke'de karar kıldı. Evet eski sürati ve çevikliği yok belki ama muazzam bir tecrübesi, yerli yerinde duran bir yeteneği ve fazlasıyla oynama isteği var.

Sonrasında ise son günlerde gelen Huntelaar transferi var. Nasıl ki Mesut'un Mourinho'nun elinde nasıl pişeceğini izlemek büyük bir keyif olacaksa aynı şekilde sürekli overrated olarak gösterilen ama benim içinse hakkı yenen Huntelaar'ın Magath/Rakitic ikilisiyle birlikte yapacağı işi ben size söyliyeyim; Edin Dzeko.

Levan Kenia'ya geçen seneki bir yazıda değinmiştim. Magath'la geçirdiği bir sezonun ardından bu yıl kuşkusuz ki ondan çok daha fazla şey beklenecektir.

Yapılan transferler çok doğru. Rafinha'nınkaybı sıkıntılı ki bundan Leverkusen'le Schalke devreye önlü arkalı girdiklerinde yazdığım yazıda da değinmiştim sırf para için satılabileceğine.

Ama alınan isimler de çok iyi; savunma güçlendi, Metzelder'le. Escudero ise Rafinha'nın yerine alındı. Murcia'dan gelen genç savunma oyuncusu Magath'ın elinde çok başka bir forma dönüşebilir.

Westermann, Rafinha, Kuranyi ve Bordon gibi isimler giderken yerlerine alınan isimler hem aratmayacak isimlerden hem de genç isimlerden oluşuyor. Magath'ın elindeki kadro her zaman pek çok şeye açıktır. Hele ki Magath bir senesini geçirdikten sonra bu takımda, Schalke yine Bayern'le hakkıyla mücadele edebilecek iki üç takımdan birisi olacaktır.

Gelenler: Marvin Pourie, Sergio Escudero, Tim Hoogland, Raul, Kyriakos Papadopoulos, Christoph Metzelder, Atsuto Uchida, Erik Jendrisek, Sarpei, Deac, Klas-Jan Huntelaar, Jose Manuel Jurado


Gidenler: Tore Reginiussen, Lewis Holtby, Jan Moravek, Carlos Zambrano, Heiko Westermann, Marcelo Bordon, Mineiro, Gerald Asamoah, Rafinha, Kevin Kuranyi, Emin Yalin, Vicente Sanchez, Mohamed Amsif, Carlos Grossmueller

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails