20100904

2010/2011 Bundesliga || Frankfurt

Skibbe çok da parlak geçirmedi sezonu. Ancak sürpriz Mainz performansını da göz önünde bulundurursak Stuttgart, Hamburg, Wolfsburg gibi takımların arkasında kalmaları da şaşılacak bir iş değil aslına bakarsanız. Kimse imkansız şeyler beklemiyor ancak Avrupa'yı görseler hiç de fena olmaz Frankfurt adına. Zor.

Amanatidis'in takımdaki varlığı kuşkusuz ki Frankfurt için çok önemli. Saha içerisindeki liderliği, hızı, bitiriciliğiyle takıma her anlamda katkısı olan bir isim. Kulüpteki beşinci senesi olması itibariyle de sadece saha içinde değil, dışarda da oldukça önemli bir etkiye sahip kadro üzerinde.

24 yaşındaki ortasaha Caio ise Frankfurt'un göbekteki aklı olacak. Pasları, uzaktan şutları ve akıllı oyunuyla yönetecektir Frankfurt ataklarını. Bu zaten ondan beklenen şey ve beklentileri karşıladığı takdirde Frankfurt'un hücumları daha da etkin hale gelebilir.

Geçen sneyi düşen Herha Berlin'de geçiren Gekas'ın alınması ise Amanatidis'le birlikte harika bir ikili olma ihtimallerini doğurdu. Geçen seneki Hertha Berlin'deki birkaç ışıktan biriydi Gekas. Şimdi ise Frankfurt'ta forvet hattında iki tane Yunan Milis Kuvveti var adeta. Anlaşma, olgunluk ve ligi tanıma. Hepsi var. Gerçekten iyi bir Caio ile çok can yakabilir bu ikili.

Clark'ı da aslında yeni transferden saymak lazım çünkü geçtiğimiz sezonun devre arasında takıma katılmasına rağmen çok uzun bir sakatlık dönemi geçirmiş ve hiç oynayamamıştı. O da artık döndü ve takımın ortasahasını fazlasıyla güçlendirebilecek bir isim.

Doğru bir yönetimle Stuttgart, Bremen ve Wolfsburg gibi takımlarla UEFA'ya kalma mücadelesi verebilir ancak bunu söylemek için çok erken. Zira takımın öncelikli hedefi ilk 10 içerisinde olmak ama olabildiğince de Avrupa Ligi'ne yakın bir yerlere kadar yükselebilmek olacaktır. Avrupa'ya gitmek, ikinci hedef.

Gelenler: Habib Bellaid (loan return), Sebastian Rode, Theofanis Gekas, Georgios Tzevelas, Markus Steinhoefer

Gidenler: Selim Teber, Nikos Liberopoulos, Christoph Spycher, Markus Proell, Juvhel Tsoumou, Alexander Krueck, Jan Zimmermann, Faton Toski

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails