20100903

2010 FIBA || Borousis v Tanjevic: 0-2

Olimpiyatlar'ın doğduğu yerin, çok sağlam bir basketbol kültürüne sahip olan bir ülkenin hala daha inatla aynı kafada, aynı pis kurnazlıkta devam ediyor olmasını görmek gerçekten çok sinir bozucu. Rusya maçında yaptıkları şey ilk değil; aynısını 2006 yılında da yapmış ve bilerek yenilmişlerdi Fransa'ya.

Bourousis'in tiyatrosundan sonra Tanjevic Yunanistan benchine ve Bourousis'e giderek alkışladı ve "Tebrikler, ikidir aynı şeyi başarıyorsunuz" diyerek Bourousis boğasına kırmızı gösterdi. Bourousis oynadığı tiyatro yetmezmiş gibi bir de Tanjevic'in üzerine yürüme ahlaksızlığını göstermiştir. Ahlaksızlıktır çünkü karşısındaki adam yeni sayılabilecek bir süreçte hastalıktan kalkmış, dahası artısı eksisi bir kenara çok önemli bir antrenör. Ev sahibi ülke takımının antrenörü. Ve herşeyin ötesinde, yaşını başına almış bir insan, bir basketbol adamı.

Önemli bir basketbol adamı olarak izlediği bir maçta böylesi bir pisliğe şahit olup da tepkisiz kalması düşünülemezdi. Tanjevic zaten doğrucu davuttur, lafını da esirgemez. Neyse.. gece gece..

Akıl alır iş değil. Hakikaten.

David Blatt de ayarı çekmiş ve şöyle demiş maçtan sonra;

"Yunanistan bugün sahada yaptığı şeyden utanmalı. İzlediğimiz şey bir komediydi, basketbol falan değil. Kaçırmak için atıyorlardı resmen."

Kaçan kovalanır canlarım. Yine yaptınız yapacağınızı; İspanyanızdan bulun inşallah!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails