20100903

2010 US Open || Kasırga Earl!

Amerika'nın malum kasırga bölgeleri ve yılın bu zamanında yaşanan sağanakları bir kez daha Amerika Açık'ı tehdit ediyor. Şu zamana kadar oldukça zarar veren Earl Kasırgası Flushing Meadows'a yaklaşıyor gibi. Kasırganın Cuma günü öğleden sonra civarında South Fork burnunun en ucunda, East Hampton bölgesindeki Montauk'a ulaşması bekleniyor.

Bu şu demek; Montauk şehri New York'un devamında uzanan Hampton Körfezi'nin en ucunda yer alıyor. Meadow gölüne, Corona Park'a yani Flushing Meadows'a çok yaklaşıyor demek. Geçen sene Gonzalez ve Nadal arasında oynanan o muhteşem maçı da sık sık bölen sağanak geçişleri bu sene de Amerika Açık'ın programını aksatabilir, kort görevlilerine ve idari hakemlere zor anlar yaşatabilir.

Şuan için programda bir değişiklik yapılmadı ancak bugün Amerika'ya göre öğlen saatlerinde tekrardan meteroloji kontrolü yapılacak. Şuan için kesin zaman dilimleri verilemiyor sağanak geçişleri hakkında. Fakat New York ve Hampton körfezi şuan tropik fırtınanın radarına girmiş durumda.

U.S.T.A'nın yaptığı açıklamalar şimdilik bu yönde, bugünün programında değişiklik olmadığı ama Cuma günü boyunca öğlen saatlerinden itibaren ciddi meteorolojik takiplerde bulunacaklarını söylediler. Bakalım, umarız ki çok ciddi bir aksama yaşanmaz programda ve maçlar bölünmez.

Not: Post'u geceden yazdım ama sabah yayınlıyorum, malum geceleri uyku yok. Saçmalama ihtimaline karşı küçük bir önlem.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails