20100831

2010 FIBA || Üçüncü Gün Maçları


Slovenya v Hırvatistan: 91-84

Çok keyifli bir mücadeleydi. Büyük ölçüde üçüncülüğü belirleyecek olan bir maç. Jaka Lakovic Amerika maçından sonra bu en kolay maçtı gibi bir açıklama yapmıştı, büyük ihtimalle onlar için belirleyici olacak olan maç da bu maçtı.

Slovenya her ne kadar Vidmar'la Amerika maçına tutunmaya çalışsa da Hırvatistan'ın ilk periyotta gösterdiği direnci gösterememişti. Ama bu maça farklı çıktıkları da belliydi.

Özellikle Lakovic, Dragic ve Slokar'ın muazzam yüzdeleriyle Hırvatistan'ın hemen her sayısına bir fazlasıyla cevap verdiler. Özellikle Brezec, Nachbar, Zupan ve Slokar'ın hücum ribaundlarıyla da pek çok hücumu tekrar etme imkanları oldu. Ancak Dragic'in top kayıpları Hırvatlar'a şanslar sundu.

Hırvatistan da aslında gayet iyi bir oyun koydu ortaya. Dış şut isabeti konusunda altta kalmadılar. Onlar da Slovenya gibi tam 11 tane üç sayı isabeti buldu. Banic potaaltında dominant bir oyun sergilerken Popovic, Ukic ve Tomas'ın harika performansları da Slovenler'in farkı açmasını önlemeye çalıştı.

Ancak Hırvatlar hem Slovenya'nın taraftar desteğine hem de faul çizgisindeki düşük yüzdelerine yenik düştüler bir anlamda. Sadece istatistiklere bakmak bile maçın aslında ne kadar dengeli geçtiğini, belirleyici olanın faul atışları olduğunu görmeye yeter.

Angola v Arjantin: 70-91
Tunus v Iran: 58-71
Sırbistan v Ürdün: 112-69

Avustralya v Almanya: 78-43

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails