20100828

2010 FIBA || A Grubu: Avustralya

Geldik A Grubu'nun son A'yla başlayan takımına. Arjantin, Sırbistan ve Almanya'ya grup içerisinde "dev" diyecek olursak Avustralya da kesinlikle "giant killer" olacaktır.

Çok underrated muamelesi yapılıyor Bogut sakatlık sebebiyle takımdan ayrıldığından beri. Evet, Bogut'la birlikte Avustralya çok daha başka bir takım halini alıyor, bunu yadsıyamayız. Hatta neredeyse gün gibi ortada olan bir gerçek ama Avustralya da sadece Bogut'tan ibaret olamayacak kalibrede bir kadroya sahip.

Takımlar bu tip turnuvalarda genelde oynadıkça açılır. Ve Avustralya da bu fırsatı kolluyor olacak. Ne Ürdün ne de Angola, özellikle Arjantin ve Sırbistan'ın açıklarından, oyundan düştüğü yada iki üç oyuncusunun gününde olmadığı maçlardan hakkını vererek faydalanabilecek ve dahî galibiyete gidebilecek takımlar değil.

Ama Avustralya bunu yapabilecek güçte. Sırbistan'ın formda olmadığı bir gün, Arjantin'in faul sorunu yaşadığı yada Almanya'nın takım oyunundan koptuğu bir gün bu üç takımın başına rahatlıkla çorap örebilecek potansiyelde, o tehlikeyi taşıyan bir ekip. Ve bunu Bogut'suz yapabilecek durumdalar. Bir de Bogut'lu bir Avustralya'yı düşünün bu grupta? Ölüm grubu olurdu herhalde.

Brett Brown kadrosunda yine de iki önemli yetenekte NBA oyuncusuna sahip; Patrick Mills ve David Andersen. Mills oldukça süratli, driblingi güçlü, fiziği yerinde ve skorer bir oyuncu. Portland'ta oynuyor. David Andersen ise Bogut yokluğunda potaaltında çok büyük sorumluluğa sahip olacak, ribaundlarda güçlü, orta mesafe şutları isabetli ve fundamentalı üst düzey bir uzun.


Takım içindeki dengeler oldukça sağlam durumda. Tam bir takım oyunu oynamaya müsait bir ekip, her parça birbirine bağlı. Bench'teki isimler de takım oyununa, Brown'ın stratejilerine ayak uydurdukları takdirde maç boyunca istikrarı kaybetmeleri pek mümkün gözükmüyor. Savunma yaptıkları ve sertlikten kaçınmadıklarını da eklemek lazım.

Bir hayli atletik diyebiliriz Avustralya için. Bol bol pick&roll'lar göreceğiz büyük ihtimalle. İçeriye penetreler, Andersen üzerinden oynanan post-up'lar, kısaların süratleri ve iyi dribbling becerileriyle rakip savunmanın zayıf bir anını kollayıp potaya doğru gitme istekleri gruptaki her takımın başına iş açacaktır. Hele ki Scola'yı erken faul problemine sokabilirlerse, Arjantin karşısında bile şansları olabilir.

Bir kez daha tekrarlayalım, Andersen'in potaaltındaki agresifliğine çok ihtiyacı olacak Avustralya'nın ama o en iyi yaptıkları işi, takım olarak oynama işini başardıkları sürece gruptaki her takımı yenebilirler, sürpriz olmaz. En azından benim açımdan.

Kadro ise şöyle;

David Andersen, Matthew Nielsen, David Barlow, Aron Baynes, Matthew Dellvedova, Adam Gibson, Joe Ingles, Aleks Maric, Steven Markovic, Damian Martin, Patrick Mills, Brad Newley, A.J. Oglivy, Mark Worthington.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails