20100828

2010 FIBA || C Grubu: Yunanistan

Yunanistan her zaman Avrupa basketbolunun hem milli takımlar düzeyinde hem de kulüpler düzeyinde üst düzey ülkelerinden biri olmuştur. Gerek Olympiakos'la Euroleague başarıları ve HEBA'nın seviyesi gerekse de Spanoulis, Diamantidis, Zisis ve Bourousis gibi isimlere sahip oluşları onları her zaman favorilerden biri olarak gösterilmesini sağlıyor.

Son Dünya Şampiyonası'nda finale çıkmış ancak İspanya'ya kaybetmişlerdi. Aynı sene çeyrek finalde Amerika'yı elemeyi başarmışlardı. Her pozisyonda dış şut tehdidi oluşturabilen bir kadroya sahipler. Takım halinde oynadıklarında durdurulmaları çok zor, ama takım ritm bulamadığında her türlü bir isim ön plana çıkıp takımı sırtlayabiliyor.

Baby Shaq lakaplı Schortsanitis ile takımın uzun yıllardır temel taşlarından olan Fotsis'in Sırbistan maçında çıkan olaylar sebebiyle ikişer maç ceza almaları sıkıntı yaratabilir, zorlanmalarına neden olabilir ancak cezaları bittiğinde daha da güçlü hale gelecekler.

Hırvatistan ve Arjantin gibi sakatlıklarla boğuşmuyorlar, Amerika gibi yıldızlarından mahrum değiller. Ve bir diğer önemli avantaj ise bizim dışımızda kendi evine en yakın takım Yunanistan :)

Spanoulis benim Avrupa'da en çok beğendiğim guardların başında gelir. O kadar çabuk ayakları var ki savunmada onunla boğuşmak çok zor. Süratli, içeriye penetre etmekte sıkıntı çekmiyor, asistlerle takımı yönlendiriyor, doğal bir lider ve dahası şutör. Tam anlamıyla bir all-rounder. Spanoulis'in kadrodaki varlığı çok önemli.


Zisis gibi bir tecrübe. Soğukkanlılığı, mütevazi halleriyle çok sevilen bir isim. Ayrıca takımdaki uluslararası anlamda en tecrübeli isim çünkü gençlerden ümitlere ve A Takım'a kadar her yaş grubunda madalyalarla dolu bir kariyeri var. Maçın kaderini her an Yunanistan lehine değiştirebilecek bir isim.

Geçen sene Spurs'e gitme durumu olan bir isim var bir de; Bourousis. Tamamen yüreğiyle oynuyor. Yetenekleri üst düzey değil ve hatta ayakları inanılmaz ağır. O yüzden pek çok pozisyonda çabuk pivotlar karşısında zorlanıyor, arkada kaldığı için müdahaleleri faulle sonuçlanıyor. Ama savunmaya sertlik katıyor ve takımı ateşliyor. Bir anlamda Yunanistan'ın Varejao'su.

Yunanistan dediğim gibi ritmini bulduğunda, takımca formda olduğunda hakikaten durdurulması çok güç bir ekip. Maçın temposunu kontrollerine geçirdiklerinde dengelerini bozmak iyice zorlaşıyor. Dış şutlarda istikrar yakaladıklarında bir anda fark açıyorlar.

Grupta elde edecekleri sıraya göre çeyrek finalleri garanti, yarı final şüpheli. Çünkü turnuvada o kadar çok "favori" denebilecek madalya adayı var ki çapraz eşleşmeler pek çok takımın kaderini belirleyecek. Bizim de Rusya'yı geçtiğimiz takdirde grup birinciliği için mücadele edeceğimiz takım Yunanistan.

Kadro şu şekilde;

Ian Vougioukas, Ioannis Bourousis, Nikos Zisis, Vasilis Spanoulis, Nicholas Calathes, Giorgos Printezis, Stratos Perperoglou, Kostas Tsartsaris, Dimitris Diamantidis, Schortsanitis, Fotsis ve Kostas Kaimakoglou

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails