20100830

2010 FIBA || Birinci Gün: İlk Maçlar

Yunanistan v Çin: 89-81


İlginç ve bir o kadar da keyifli bir maçtı aslına bakarsanız. Yumuşak olmakla eleştirilen Çin, baktı ki ritmini bulan bir Yuanistan içerden dışardan şut atıyor, hücumu ve maç temposunu elinde tutuyor, onlar da yıldırma ve disiplinden koparma yoluna gittiler. İlk birkaç dakikada birebir oynadıktan sonra baktılar ki olmuyor, alan savunmasına geçtiler ve bundan da maçın sonuna kadar vazgeçmediler

Spanoulis'in bir türlü sorumluluk alamayışı ve hele ki Diamantidis'in sürekli isabetsiz atması ciddi şekilde ritmini yitirmesine neden oldu Yunanistan'ın. Ancak sonrasında Zisis ciddi bir katkı sağladı ve ard arda bulduğu sayılarla Yunanistan'ı tekrar kendine getirdi. Sonrasında da Bourousis'in ateşleyici potaaltı performansıyla Yunanistan rahatlar gibi oldu ama yine Diamantidis'in takım ritmini bozan cinsten erken ve yanlış şut tercihler Çin'i geri davet etti.

Tam 39 tane üç sayı denemesinde bulundu Yunanistan. Bu anlamda fark kaçınılmaz olabilirdi ama dedik ya, Çin biraz da bilerek geride tuttu savunmayı ve Yunanistan'ı hücum disiplininden koparmak için erken ve boş şut tercihleri sundular. Diamantidis bunlardan faydalanamadı ama Zisis affetmedi

İkinci periyot boyunca Yunanistan farkı sürekli 10 sayı ve civarında tuttu Zisis, Spanoulis ve Bourousis'in sayılarıyla birlikte. Bu dönemde Çin'i ayakta tutan isim büyük ölçüde Jianlian Yi oldu. Hem aldığı kritik ribaundlar, hem savunmaya getirdiği direnç ve rakip potaaltında yarattığı tehditle. Ve tabii ki Whang'ın tecrübesiyle.

Özellikle Jianlian'ın muhteşem performansı Çin'in çok büyük bir başarıya imza atmasını sağlamak üzereydi. Ancak Yunanistan'ın tecrübesinden ziyade Çin'in son dakikaları oynayamayışından kaynaklanmıştır. Takdire şayan bir oyunla güzel bir mücadele verdiler.


Diğer Maçlar;

Litvanya v Yeni Zelanda: 92-79

Kirk Penney'nin 37 sayılık muazzam performansı yetersiz kaldı ve diğer takım arkadaşları da ancak Penney kadar sayı atabildi hemen hemen. Litvanya için oldukça rahat bir maçtı. Maçın hemen başından farkı yarattılar ve sonuna kadar da sıkıntı yaşamadan farkı korumayı bildiler.

Avustralya'da Vukona, Penney'ye yardımcı olmaya çalıştı 15 sayıyla ama yeterli olmadı tabii. Litvanya Kleiza'dan beslendi ve üç oyuncusunu daha çift haneli sayılara ulaştırmayı başardı. Maciulis %71'le sahaiçi isabet oranı tutturdu ve 14 sayı/4 asistle oynadı. Kleiza %80 isabetle 27 sayı atarken 8 ribaund aldı ve takımı farklı galibiyete taşıdı.

Tunus v Slovenya: 56-80

Slovenya için bir hayli rahat geçen bir maç oldu. Sloven taraftarlar zaten Slovenya'yı aratmıyor Abdi İpekçi'de. Tunus'un da zayıf kadro Slovenya'nın rahat bir maç geçirmesini sağladı. Dragic, Vidmar ve Nachbar'ın etkili oyunlarıyla zorlanmadan geçtiler Tunus'u.

Nachbar ve Vidmar ikilisi toplamda 13 rebaundla potaaltını domine ederken Goran Dragic de takım için ne derece hayatî bir parça olduğunu attığı 16 sayının yanında yaptığı 8 asistle de gösterdi. Jaka Lakovic ise etkisiz gözükse de zaten çok da iş düşmedi ona.


Avustralya v Ürdün: 76-75

Belki de Çin'in Yunanistan karşısındaki oyunundan sonra en sürpriz performans da Ürdün'den geldi. Üçüncü çeyreğe kadar skoru hep önde götürdüler. Özellikle Abbas'ın 20 sayı ve 10 ribaundluk performansının yanına Wright'ın 16 sayılık oyunu da eklenince Avustralya karşısında çok ciddi bir dominasyon kurdular.

Ancak son periyotta yaptıkları faullerle Avustralya'ya farkı kapatma imkanı sundular ve David Andersen de bu teklifi geri çevirmedi. Maric'in %71'lik isabet oranıyla gönderdiği 23 sayı ve topladığı 9 ribaundla double-double'ın kenarından dönerken David Andersen de aynı isabet yüzdesiyle 22 sayı 9 ribaund'un yanına 4 de asist ekledi. En kritik anlarda soktuğu iki serbest atışla da takımın galibiyete uzanmasını sağladı.

Ürün son topu iki kez potaya gönderme fırsatı elde etti ama başarılı olamadılar; Avustralya hiç beklemediği bir performans gördü Ürdün'den ama sonunda kazandı ve bir sürpriz yaşanmasına izin vermedi; Ürdün'ün bu performansı ne kadar sürpriz değilse.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails