20100830

Spor Toto Süper Lig , 3.Hafta || Eskişehirspor-Galatasaray

Eskişehirspor : 1 Galatasaray : 3 || Başlangıç...

Aylar sonra ligde alınan ilk galibiyet... Galatasaray geçen seneden kalan mağlubiyet serisine Eskişehir deplasmanında son verdi. Belki oynanan futbol kimseyi tatmin etmedi ama en azından sahada bir mücadele vardı, hırs vardı. Ve Galatasaray için lig şimdi başlıyordu...

Rijkaard son maçlarda iyice yerlerde sürünen Hakan Balta'yı kesip yerine Serkan Kurtuluş'u sahaya sürdü. Zaten bu hamle daha maçın maçında bizleri memnun etmeye yetti dersek yalan olmaz. Elano sol açıkta, Arda ise sağ açıkta başladı maça. Frank Rijkaard takımla biraz da olsa oynamak gerektiğinin farkına varmıştı ve maç içinde bunun meyvalarını da aldık.

Maçın henüz ilk dakikalarında Lucas Neill'ın defansın arkasına attığı topa Elano koştu, İvesa'nın hatalı çıkışını Baros affetmedi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Açıkcası Eskişehirspor'dan daha agresif bir oyun bekliyordum. Fakat yeterli agresifliği gösteremeyince oyunun kontrolü Galatasaray'a geçti.


Son 3 maçtır kaleyi devralan Ufuk, maç içerisinde olumlu bir görüntü çizdi. Maç oynadıkça daha iyi olacağının mesajını bizler çoktan almıştık. 37.dakikada yaptığı hata tamamen tecrübesizlikten ötürüydü fakat futbol acımasız bir oyun ve bu hatayla skora denge geldi. Golün adı Vucko. Herşeye rağmen golden önceki pozisyonda Ufuk'un çıkardığı şut takdire şayandı. Ufuk elbet hata yapıcaktır. Daha önceki yazılarımda da yazdım bunları ama kimse merak etmesin bu hataların bir sonu olucak ve sonunda kazanan Galatasaray olacak.

Frank Rijkaard ikinci yarıya Elano-Aydın değişikliğiyle başladı. Teknik heyet Elano'nun maç eksiğini de dikkate alarak daha fazla yormak istemedi. Aydın ise belki de Galatasaray kariyerindeki son şanslarını kullanıyor. Son iki maçta oyuna sonradan dahil olsa da istekli oyunuyla dikkat çekti. Umarım bu şansların iyi değerlendirir ve sonunda beklenen patlamayı yapar. Unutmayalım ki bu adam henüz 22 yaşında. Barış'a, Serdar'a tahammül eden taraftar biraz da kendi evladına sahip çıkmalı bence.

İkinci yarıya çok hızlı başladı Galatasaray. Maçı istedikleri çok net görünüyordu. Dakikalar ilerledikçe artan stres 68.dakikada son buldu. Mustafa Sarp ve Arda'nın ver kaç'ı golle sonuçlandı. Volkan Yaman, Arda'nın vuruşunu çıkarmak isterken topu kendi ağlarına yolladı. Bu golden 2 dakika sonra sahneye Servet çıktı ve Galatasaray'ı rahatlatan golü attı. Maç 3-1 olmuş, Es-Es tribünleri Rıza Çalımbay'ı istifaya davet ediyor... Maç zaten o dakikada bitti. Galatasaray uzun zaman sonra 3 puanla tanışıp lig'e merhaba dedi adeta. Devamının gelmesi umuduyla...

Herşey güllük gülistanlık değil elbet. Yapılmayan transferler, Ağustos ayında yok olan Avrupa hayalleri unutulmadı... Zaten oynanan oyunda kimseyi kandırmasın. Dün kazanılan üç puan kesinlikle mücadeleden ve rakibin hatalarından ötürü alındı. Bunlar bizim gözümüzü boyayamaz Adnan Başkan. Son dakikaya bırakılan transferleri, Adnan Sezgin'i bu kadar kolay unutmayız. Transfer için son 2 gün. Misimovic, İbricic, Emana, Annan şu an için gündemde olan isimler. Bekliyoruz Adnan Bey... Alınan oyuncular bizi şampiyon yapabilir ama başarısız yöneticilikler unutulmayacak! Herneyse...

Es-Es tribünleri yıllardır övülür durulur fakat benim anlamadığım birşey var o da; bu adamlar maç boyunca rakip takıma küfür etmekten ve bandoyla lay lay lom yapmaktan başka birşey yapmıyor. At gözlüklerini çıkarıp, tribüne kulak verip ondan sonra konuşmak lazım.

Ve Arda Turan... Bir küs bir barışık olduğu taraftarıyla yeniden bir araya geldi. Bakalım bu barış nereye kadar sürecek. Halen kaptanlığı taşıyamadığını düşünüyorum . Umarım beni yanıltır... Ayrıca şu topla daha az oynaması lazım Arda'nın. Topu alıyor 5 kişi arasına dalıyor. Yanında boş arkadaşları var biraz kafasını kaldırmalı. Dua etsin Galatasaray bu maçı aldı yoksa gene oklar ona çevrilecekti.


Galibiyet almak güzel şey...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails