20100829

2010 FIBA || D Grubu: Litvanya

Zydrunas Ilgauskas, Darjius ve Ksystof Lavrinovic, Sarunas Jasikevicius, Rimantas Kaukenas, Ramunas Siskauskas, Darius Songalia.. Hayır 2010 Litvanya kadrosunu saymıyorum, 2010 Litvanya kadrosunun eksiklerini sayıyorum. Litvanya 2008 ve öncesine hani neredeyse hükmetmiş bir ekipti.

Öyle bir jenerasyonları vardı ki akıllara zarar. Ama şimdi ise bundan eser yok. Sadece Linas Kleiza ve Simas Jasaitis'i sayabiliriz şimdi kadroda. Gerçi hazırlık maçlarında Hırvatistan, Almanya ve Türkiye'yi yenmeyi başarsalar da turnuvanın en güçlü iki takımına, İspanya ve Amerika'ya mağlup oldular.

Hücumda çok ciddi bir şekilde Kleiza'ya bağımlı bir görüntü çiziyorlar. Kleiza da özellikle set hücumlarında içerde canla başla çabalıyorum pozisyon yarabilmek için. Ama ne zaman ki Kleiza yetersiz kalıyor, Litvanya o zaman sıkıntı yaşıyor. Kleiza'nın haricinde bir isim daha büyük önem taşıyan o da Javtokas. Onun performansı da pek çok açıdan belirleyici olacak.

Litvanya her zaman keskin şutörlerinin yüksek penetre yetenekleriyle içerileri karıştırıp dışarda doğru şut bulmayla oynardı. Uzunlarının kalitesinde çok büyük bir sıkıntı yok ancak şutör oyuncularının penetre anlamındaki yetenekleri bir önceki jenerasyonla kıyaslanamayacak derecede.

Wild Card'la katıldıkları için şanssızlar. İkincilik için ciddi bir savaş vermeleri gerekebilir. Ancak gruptan çok sorun yaşamadan çıkacaklarını düşünüyorum. İkinci turun ötesi ise şüpheli. Hele ki son üç büyük turnuvada gösteremedikleri performansları da göz önnüde bulundurursak artık birşeyleri ispatlamalarının vakti geldi. Bunun için çok çalışacaklardır.

Kadro;

Renaldas Seibutis, Mantas Kalnietis, Martinas Pocius, Jonas Maciulis, Martynas Gecevicius, Tomas Delininkaitis, Simas Jasaitis, Linas Kleiza, Tadas Klimavicius, Jankunas, Martynas Andreuskevicius, Javtokas

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails