20100630

2010 Güney Afrika || 2. Tur, Üçüncü Gün

Hollanda: 2 Slovakya: 1 || 11 Portakal

Hollanda turnuva başından bu yana ilk defa o en mükemmel kadrosuyla; 1'den 11'e kadar. Rotasyon yok, kimi oynatsam derdi yok. En iyi kadro belli :) Euro 2008'e fırtına gibi başlayıp sonra yine hemen her büyük turnuvada olduğu gibi beklenmedik anda elenmeleri, 2010 öncesinde de Hollanda'nın artık gerçekten kazanmayı düşünmediğini düşündürtmüştü.

Ama şunu da gördük ki takım olarak sadece Robben'e bağlı değiller. Robben'in katkısı tartışılmaz ama Robben'sizken de o sevilen oyunlarını 90dk boyunca olmasa da sahaya yansıtmayı biliyorlar ve sonuca gidebiliyorlar. Robben varken işin rengi daha başka tabii ki.

Vladimir Weiss'ın maçtan sonra söylediği gibi; Robben bir deha. Keita'nın tahmin edilemezliğinden bahsediyoruz; ama Keita'nın bu ne zaman ne yapacağını bilemeyişimiz sadece patlayıcılığından kaynaklanıyor, bir goril misali fiziğinden, topla yaptığı hızlı koşulardan kaynaklanıyor. Ama Robben.. Sadece patlayıcılıktan çok daha ötesi; patlayıcı bir komutan adeta. Ne zaman nerden ne yaratacağını, takıma ne gibi bir pozisyon hazırlayabileceğini bilemiyorsunuz.

Belki tam kondisyonda değildi ama bu her an birşeyler yaratma potansiyeli kondisyon eksikliğini hiç göstermedi. Sadece 18 dakikasını aldı resmen döndüğünü göstermesi.

Slovakya'ya gelince. Vladimir Weiss Stoch ve oğlunu aynı anda sahaya sürdüğünde gol atmak için ellerinden geleni yapacaklarını anlamıştım ama Hollanda hakimiyeti bırakmadı. Vittek hatırı sayılır derecede pozisyonlar buldu kendisine ama olmadı.

Kötü de oynamadı Slovakya ama Hollanda über atak oyunuyla maçı kontrol altında tuttu ama Vittek de hak ettiği golü kaydetmeyi başardı; penaltıdan. Santra bile yapılmadan bitirdi maçı.

65. dakikadan sonra kendine geldi Slovakya, özellikle Hamsik'le tempo getirdi ataklarına ama Vittek fırsatları harcadı. Bir tane gol atsa, maçın sonundaki penaltıyla maçı uzatmalara götürme şansları olabilirdi. Ne olursa olsun Slovakya için bir masal gibiydi bu finaller.

Hollanda ise tarihinde ilk defa Dünya Kupası finallerinde dört maç ard arda kazanmayı başardı. Brezilya'yla zorlu ve bir o kadar da keyifli bir çeyrek final eşleşmesi oynayacaklar.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails