20100701

2010 Güney Afrika || 2.Tur, Dördüncü Gün

Japonya : 3 Paraguay : 5 ( Penaltılarla)

Grup maçlarında göze hoş gelen futbol sergileyen 2 takımın karşılaşması olarak da adlandırabiliriz bu maçı. Japonya'nın turnuva öncesine kadar 2.tur'a çıkmasına zor gözüyle bakılıyordu.Keza Paraguayında ne tür bir performans sergileyeceği pek kestirilemiyordu. Fakat her 2 takımda gruplarda ortaya koydukları güzel futbolla 2.tura çıkmayı başardı.

Maça hızlı başlayan Japonya , henüz ilk dakikalarda Osario'yla tehlike yarattı fakat kaleci Justo Villar gole izin vermedi. Aslına bakarsanız maç beklendiği gibi orta saha mücadelesiyle başladı ve ilk 15 dakika bu şekilde geçti.Dakikalar 20'yi gösterdiğinde bu kez Paraguay Lucas'la gole yaklaştı fakat kaleci Kawashima gole izin vermedi. 1 dakika sonrasında ise Matsui'nin beklenmedik şutu Japon seyircileri ayağa kaldırdı fakat kaleciyi geçen top bu seferde üst direğe takılıyordu. Futbol tanrıları bu maçın penaltıya gideceğini hafiften kulaklarımıza fısıldamaya başlamıştı sanırım.

Direkti , kaleciydi derken ilk yarı 0-0 sonra erdi. 2. yarıya her iki takımda atak başladı. Top bir o kalede bir bu kalede dersek yalan olmaz hani. Her ne kadar heyecanlı gibi gözükse de aslında gayette sıkıcı bir maç oluyordu. Her iki takımda yaptıkları ortalarla , paslaşmalarla etkili olmaya çalışsa da defanslar geçit vermiyordu.

Ve maçta normal sürede olmuyor , maç uzatmaya gidiyordu.Uzatmalarda etkili olan taraf Paraguay'dı. Fakat gerek defans gerekse kaleci gole izin vermiyor ve böylece maçta seri penaltı vuruşlarına geçiliyordu.

Paraguay'da , Barreto , Lucas, Riveros , Nelson Valdez ve Oscar Cardoza kullandıkları penaltı vuruşlarında başarılı olurken , Japonya'da Komano'nun kaçırdığı penaltı onlara pahalıya mal oldu. Böylece Paraguay çeyrek finale yükseliyor ve İspanya - Portekiz maçının galibini beklemeye başlıyordu.

Paraguay'da bu gelişmeler yaşanırken Japonya'da hüzün hakimdi. Penaltılarla elenmenin üzüntüsünü yaşayan Japonlarda , Teknik direktör Takeshi Okada istifa kararı alıyor ve Nakamura milli takımı bırakıyordu.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails