20100627

2010 Güney Afrika || 2. Tur, İkinci Gün

Arjantin: 3 Meksika : 1

Maç önceside tahmin edildiği gibi Arjantin, Meksika'yı 3-1 gibi rahat bir skorla devirmesini bildi. Fakat son maçlarda artan hakem hataları bu maçada damga vurmayı başardı.Aslında Meksika maça hızlı ve atak başlayan taraftı. Carlos Salcido birkaç defa kaleyi yokladı ve bu harika şutlardan biri henüz maçın başında direkte patladı. Tam Meksika bu maçı kolay kolay Arjantin'e bırakmayacak derken yan hakemin inanılmaz hatasıyla Arjantin 1-0 öne geçti diyebiliriz.Asisti İtalyan hakem üçlüsüne yazabiliriz.Şimdi birini seçip ötekine haksızlık etmek istemem hepsi birbirinden berbattı :) Ofsayt pozisyonunu aha da burda, yorum sizlere kalmış.















Bugünkü hakem hatalarının açıklanabilir bir yanı yok bence. Almanya-İngiltere maçında 30 cm içeride top gol değeri kazanmaz , Arjantin-Meksika maçında nerdeyse 2 metre öndeki adam ofsayt olmaz...Şahsen şu dünya kupasından sonra anladımki elimizdeki Türk hakemler harbiden daha fazla saygıyı hakediyor. Herneyse konumuzda dönelim..

Arjantin , Tevez'in attığı ofsayt! golle 1-0 öne geçiyor ve Meksika demoralize oluyordu . Bu golün üstüne çok geçmeden 33. dakikada hakem skandalı yetmezmiş gibi bir de Osorio adeta harakiri yaparcasına bir hata yapıyor ve Arjantin, Higuan'in golüyle farkı 2'ye çıkarıyordu. Bu dakikadan sonra Meksika iyice dağıldı ve kalesinde birkaç tehlikeli pozisyon daha gördü ama ilk yarı 2-0 Arjantin'in üstünlüğüyle sona erdi.

İlk yarıda Arjantin adeta havadan 2 gol bulmuş ve moralliydi fakat gözler messi'yi arıyordu. Tüm turnuva boyunca geri planda kalan Messi , bu maçta da kendini gösteremiyordu. Barcelona'nın oynadığı pasa dayalı futbol ve xavi , iniesta etkisini Arjantin takımında göremediğimiz için özlediğimiz Messi biraz daha uzaklarda kalıyordu. Aynı şekilde birçok kişinin merakla izlediği Giovanni Dos Santos da yokları oynuyordu.

2.yarı belki ön plana çıkarlar derken bu kez sahneye Carlos Tevez çıktı ama ne çıkış ! ceza sahası üstünden bir füze yolladıki bunu Jabulani gibi lanet bir topla yapmış olması ayrı bir değer katıyordu gole.Bu dakikadan sonra Arjantin geriye yaslanıyor , Meksika ise hiç olmazsa gol atmadan maçı bitirmeyeyim edasıyla rakip kaleye yükleniyordu. Dakikalar 71'i gösterirken genç yıldız Hernandez sahneye çıkıyor ve sol çaprazdan çok sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturuyordu. Maçın skoru 3-1 olmuş ve Meksika ya olursa hesabı yüklenmeye devam ediyordu. Ama kalan dakikalarda herhangi bir sürpriz yaşanmamasını isteyen Maradona , Juan Sebastian Veron'u oyuna alıp orta sahayı diri tutmayı planlıyordu . Nitekim öyle oldu ve kalan dakikalarda gol olmadı ve Maradona'nın askerleri çeyrek finalde Almanya'nın rakibi oldu. Şahsen Arjantinin kazanmasına sevindim . Hem çeyrek finalde harika bir maç izleyeceğim için hem de kupada favorim olan takım olarak yoluna devam ettiği için.

Yolun açık olsun yoldaş Maradona :)

Viva Argentina !

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails