20100514

Sparks'ta Yeni Dönem: Lisa Leslie Bıraktı

Aslında sürpriz değil, geçen sezondan önce emeklilik kararını açıklamıştı. WNBA'de ilk smaç basan kadın, WNBA başladığından beri içerisinde yer alan ve belki de ilk marka ismi olan kadın. Geçen sezondan önce kararını açıklamış ve belki de taraftarlarına, takım arkadaşlarına onsuz bir sezona alışma imkanı tanıdı.

Ama şimdi günü geldi. Sparks için de ligin kendisi için de çok şey ifade eden biri. Bir lider. Ve Sparks hala daha alışamamış durumda. Biliyorsunuz WNBA sezonu yaz döneminde oynanıyor. Haliyle sporcular da yılın kalan vaktini maçsız geçirmemek adına Avrupa'daki takımlara transfer oluyor. Yazın da ligin başlamasına yakın WNBA'e, takım kampına geçiyorlar.

Hal böyle olunca başka takımlarla anlaşmayanlar yada erken dönenler diğer takım arkadaşlarını bekliyorlar. Ve Sparks'ta bu sezon başı sürekli birinin eksikliği hissedildi. Evet Avrupa'daki ligler daha yeni bitti ama dönmeyecek birinin varlığı ve o kişinin de Leslie olması hala daha alışmadık bir şey takım için.

Leslie de kopamıyor. Ama takımı için de işleri kolaylaştırıyormuş gibi gelmiyor. WNBA takımları kamplarına başladılar, Leslie de geçtiğimiz günlerde takımın antrenmanına uğramış. Ardından da hazırlık maçını seyretmeye gitmiş.

Ferdinan-Harris'in bu konuyla ilgili açıklaması ise buruk bir gülümsemeye neden oluyor;

"Geçtiğimiz gün antrenmanımıza geldi. Ardından bir hazırlık maçımızı izlemye. Lisa'yı gördüğümde bir an durdum ve ee, forman nerde? dedim"

Ama bu aşmamız gereken bir süreç, Lisa artık yok, yeni hayatıyla mutlu ve bir oğlu oldu. Tina, DeLisha ve Candace onun yokluğunu takıma hissettirmemek için çok çalışıyorlar. Ve eminim bu süreci atlattığımızda üçü de Lisa'dan kalan boşluğu doldurmuş olacak.


Ama takım Leslie'siz geçecek ilk sezonun yeniden yapılanmaya neden olacağını düşünmüyorlar neyse ki. Candace Parker özellikle; Rusya'da geçirdiği dönemden sonra sakatlık yaşamadan ve bir hayli mutlu olarak Sparks'a döndü. Bütün takım da konsanstrasyonunu 2002'den beri kazanamadıkları şampiyonluğa yoüunlaştırmış durumda.

Ayrıca Tina Thompson'ın da 35 yaşına geldiğini ve geçtiğimiz dönemlerde bir sezon daha oynayabileceğini söylemesi, Tina için son bir şampiyonluk şansı olacaktır bu sezon. Ayrıca Parker da çok formdaydı, inanılmaz yetenekli. Tüm takım belki de Leslie'nin gidişinden sonra ona bir şampiyonluk hediye etmek isteyecektir.

Sezon başladığında biraz daha net değerlendirmeler yaparız.

İyi ki bu ligdeydin Leslie, kattığın renk, değer ve heyecan tartışılmaz. Tekrar bench'in oralarda seni görebilmek dileğiyle.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails