20100513

2010 FIFA World Cup || Kadrolar I

Her ne kadar son gün 1 Haziran olsa da artık kadroların genel anlamda şekillendiğini söylemek çok da yanlış olmayacaktır. Elbette kadro dışında kalanlar olacaktır ama 1 Haziran'da kadroların son halini de yayınlar beklemeye başlarız artık. Gruplara göre vermeye başlayacağım kadroları, kesin değerlendirmeler içinse Mayıs sonunu bekliyorum. A Grubu'yla başlayalım.

Güney Afrika
FIFA Ranking, 90

A Grubuyla ve ev sahibiyle başlayalım. İlk göze çarpan McCarthy oluyor, yaşlı kurt için son uluslararası turnuva olacak bu. Carlos Alberto Parreira'nın açıkladığı kadro da bir ön kadro. 1 Haziran günü birkaç elemeyle takımın son halini açıklayacak.

Morgan Gould için bir yer ayırmıştı kadroda Parreira. Bir diz sakatlığı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ancak yetişmeyeceği kesinleşince İsrail asıllı Bevan Fransman'ı kadroya dahil etti.

Kadroya baktığımızda dört Premier League oyuncusu dışında tercihlerin ağırlıklı olarak Afrika liginden, Premier Soccer League'den, seçildiğini görüyoruz. Özellikle belki de bu ligin en önemli takımı olan Pirates'ten pek çok oyuncu var kadroda.

Aaron Mokoena, Benedict McCarthy, Kagiso Dikgacoi ve Pienaar kadronun Premier League'li ve açıkçası en çok öne çıkan isimleri gibi gözüküyor.

Kaleci:
Itumeleng Khune (Kaizer Chiefs), Moeneeb Josephs (Orlando Pirates), Shuaib Walters (Maritzburg United), Rowen Fernandez (Arminia Bielefeld)

Defans: Matthew Booth (Mamelodi Sundowns), Sibonsio Gaxa (Mamelodi Sundowns), Bongani Khumalo (SuperSport United), Tsepho Masilela (Maccabi Haifa), Innocent Mdledle (Sundowns), Aaron Mokoena (Portsmouth), Bryce Moon (PAOK Saloniki), Anele Ngcongca (RC Genk), Siyabonga Sangweni (Golden Arrows), Lucas Thwala (Orlando Pirates), Bevan Fransman (Maccabi Netanya)

Orta Saha: Franklin Cale (Mamelodi Sundowns), Lance Davids (Ajax Cape Town), Kagiso Dikgacoi (Fulham), Andile Jali (Orlando Pirates), Thanduyise Khuboni (Arrows), Reneilwe Letsholonyane (Kaizer Chiefs), Teko Modise (Orlando Pirates), Surprise Moriri (Mamelodi Sundowns), Steven Pienaar (Everton), MacBeth Sibaya (Rubin Kazan), Siphiwe Tshabalala (Kaizer Chiefs)

Forvet: Benedict McCarthy (West Ham United), Katlego Mphela (Mamelodi Sundowns), Siyabonga Nomvethe (Moroka Swallows) ve Bernard Parker (Twente).

Meksika
FIFA Ranking, 17

Javier Aguirre'nin de ön kadrosu açıklandı. 26 kişi var kadroda ve Giovanni Dos Santos da kendisine yer bulmuş durumda. Bulmasa şaşardım zaten, hala daha bu adamı tutmamak için uğraşıyorlar, daha doğrusu tutmak için uğraşmıyorlar ya ben asıl ona şaşıyorum.

Özellikle Franco, Bianco ve Santos'un performansları hücumda belirleyici olacak. Vela'yı unutmak zaten imkansız. Ama asıl merak ettiğim Santos kardeşler. Savunmada ise dörtlüyü çekip çevirmek için çabalayacak olan kişi elbette Rafael Marquez. Aguirre genelde 4-3-3 gibi bir dizilim tercih edecektir böylesi bir hücum üçlüsüyle. Bu durumda da Marquez'e fazlaca iş düşecek.

Bakalım, eğer bitirici vuruşlarda başarılı olurlarsa o dinamik ve yetenekli forvet hattıyla gruptan çıkabilirler. Oldukça kaliteli liglerden fazlaca oyuncuları var. Premier League, La Liga, Bundesliga. Takım olmayı başarırlarsa ümitliyim ikinci turdan. Kadro ise şöyle;

Kaleci: Guillermo Ochoa (América), Luis Michel (Guadalajara), Óscar Pérez (Chiapas)

Defans: Rafael Márquez (Barcelona), Carlos Salcido (PSV), Francisco Javier Rodríguez (PSV), Ricardo Osorio (VfB Stuttgart), Héctor Moreno (AZ), Paul Aguilar (Pachuca), Efraín Juárez (Pumas), Johnny Magallón (Guadalajara), Juan Carlos Valenzuela (América), Adrián Aldrete (Morelia), Jorge Torres (Atlas).

Orta Saha: Andrés Guardado (Deportivo la Coruña), Jonathan Dos Santos (Barcelona), Gerardo Torrado (Cruz Azul), Israel Castro (Pumas)

Forvet: Carlos Vela (Arsenal), Giovanni Dos Santos (Galatasaray), Guillermo Franco (West Ham United), Pablo Barrera (Pumas), Cuauhtémoc Blanco (Veracruz), Adolfo Bautista (Guadalajara), Alberto Medina (Guadalajara) ve Javier Hernández (Guadalajara/Manchester United).

Fransa
FIFA Ranking, 7

Domenech'e rağmen diyebilir miyiz diye merak ediyorum açıkçası. Hoş İrlanda karşısında tur atlamaları büyük ihtimalle Dünya Kupası boyunca çokça yüzlerine vurulacaktır. Kağıt üzerinde harika bir kadroları var baktığımızda ama sahada işler iyi gitmiyor.

Stoperlerle ilgili hala daha sıkıntı var ve bunu nasıl çözecekler bilemiyorum. Abidal'i ortada oynatmak bir çözüm olamaz. Domenech şampiyonadan sonra bırakıyor. O yüzden bu 30 kişilik kadroda yapacağı elemeler sırasında ortalığı yakıp yıkmasına şaşırmayacağım.

Hakikaten inanılmaz isimler var kadroda. Ama başındaki adam da Domenech. İkinci turun ötesine geçemezlerse hiç şaşırmam. Bakalım neler yapacak Domenech bu takıma.

Kaleci: Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marseille), Cédric Carrasso (Girondins Bordeaux), Mickaël Landreau (Lille)

Defans: Bacary Sagna (Arsenal), Eric Abidal (Barcelona), William Gallas (Arsenal), Patrice Evra (Manchester United), Rod Fanni (Stade Rennes), Adil Rami (Lille), Sébastien Squillaci (Sevilla), Gaël Clichy (Arsenal), Marc Planus (Girondins Bordeaux), Anthony Reveillère (Olympique Lyon)

Orta Saha: Jérémy Toulalan (Olympique Lyon), Lassana Diarra (Real Madrid), Alou Diarra (Girondins Bordeaux), Yoann Gourcuff (Girondins Bordeaux), Abou Diaby (Arsenal), Yann M'Vila (Stade Rennes), Florent Malouda (Chelsea)

Forvet: Sidney Govou (Olympique Lyon), Franck Ribéry (Bayern München), Thierry Henry (Barcelona), Nicolas Anelka (Chelsea), Djibril Cissé (Panathinaikos), André-Pierre Gignac (Toulouse), Mathieu Valbuena (Olympique Marseille), Hatem Ben Arfa (Olympique Marseille) ve Jimmy Briand (Stade Rennes).

Uruguay
FIFA Ranking, 18

Oscar Tabarez ölüm grubunun tamamlayıcısı ve benim için belki de favorisi olan Uruguay'ın ön kadrosunu açıkladı. Fransa Domenech'in elinde ne hale gelir hiçbir fikrim yok, ne yalan söyleyeyim Güney Afrika da taraftar maraftar hariç varlık gösteremez. Şu gruptan bence Uruguay ve Meksika önlü arkalı çıkabilir. Domenech belirleyici faktör.

Uruguay her şekilde bir Kupa takımı. Şampiyonlukları çok eskide kalsa da her zaman Güney Amerika'nın önemli ekiplerinde oldular. Ve şimdiki kadrolarıyla da oldukça öne çıkabilirler. Suarez ve Forlan'dan oluşan bir hücum hattına sahipler.

Garra Chaura. Uruguay'ın aslında kilit noktası. Mücadele, sert ve güçlü savunma. Hava hakimiyeti üst düzey. Ama yine de Uruguay'ın ne zaman nasıl oynayabileceğini kolay kolay tahmin edemeyebiliyoruz. Bir bakıyorsunuz harika paslaşmalar, hızlı hücumlar. Bir bakıyorsunuz vasatın altı. Ama her zaman sahaya mücadeleyi koymayı biliyorlar.

Tabarez, Rodriguez'den en iyi şekilde faydalanabilmek için orta sahayı kalabalık tutacaktır. Kadroya baktığımızda da zaten buna uygun rotasyonları okumak çok da zor değil. Lugano da bu hücuma çıkan takımı arkada toplayacak kişi olacak.

Kaleci: Fernando Muslera (Lazio), Juan-Guillermo Castillo (Deportivo Cali), Martin Silva (Defensor Sporting)

Defans: Diego Lugano (Fenerbahce), Diego Godin (Villarreal), Andres Scotti (Colo Colo), Jorge Fucile (Porto), Martin Caceres (Juventus), Mauricio Victorino (Universidad de Chile), Maximiliano Pereira (Benfica)

Orta Saha: Walter Gargano (Napoli), Egidio Arevalo-Rios (Penarol), Sebastian Eguren (AIK Stockholm), Diego Perez (AS Monaco), Alvaro Pereira (Porto), Alvaro Fernandez (Universidad de Chile), Jorge Rodriguez (River Plate), Alvaro Gonzalez (Nacional), Ignacio Gonzalez (Valencia), Nicolas Lodeiro (Ajax)

Forvet: Sebastian Fernandez (Banfield), Luis Suárez (Ajax), Diego Forlan (Atlético Madrid), Sebastian Abreu (Botafogo), Edinson Cavani (Palermo) ve Jorge Martinez (Catania).

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails