20100324

Dünya Kupası'na Doğru #78

Uçabilen Hollandalılar. Portakallar. Portekiz'le birlikte hayranı olduğum iki futbol ülkesinden biri. Sanırım ilk kez Hollanda'yı izlediğim için böyle, 1996 Avrupa Şampiyonası Çeyrek Finali'nde. Çocukluğun getirdiği o merak ve marjinallik arayışı etkiliydi. Davids'i görmek yeterliydi benim için. Neyse, büyüyüp de öğrenmeye başladıkça şu 70ler'in Uçan Hollandalıları'nı öğrendikçe tam bir Portakal oldum.

Neyse biz 78'e dönelim. 1978'e. Johann Cruyff'un yokluğunda Hollanda'da gözler Rensenbrink'in üzerindeydi ve o da gerekeni yapıp Iran maçında hat-trick gerçekleştirmişti. Bir kez daha favorisi olup da finalde kaybettikleri bir Dünya Kupası olmasının yanında 1978'in bir önemi daha var ve bu yine Rensenbrink'le ilgili.

3-2 İskoçya maçında Rensenbrink'in penaltıdan kaydettiği gol, Dünya Kupası tarihinin 1000. golüydü. 1000. gol '78 Dünya Kupası'nda gelmişti. Bütün turnuva boyunca Hollanda'yı taşıyıp Arjantin finalinde penaltı kaçırıp şampiyonluğa mâl olmak da ayrı bir hikaye Rensenbrink için.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails