20100228

Serena Williams & Kenya

Uzun bir ayrılığın ardından fazla hızlı girmeyeceğim ama ufaktan da tempo tutmaya başlayalım artık, değil mi. Kış Olimpiyatları boyunca parmağımı bile kıpırdatmadım blog için ama bu gece kapanış töreniyle son buluyor rüya; devamı 4 sene sonra Sochi'de. O yüzden ufak ufak bişeyler yazmaya başlayalım ki çok geciktirmeden Kış Olimpiyatları'na değinebilelim. Üstünde çok konuşulacak bir Olimpiyat olduğu bir gerçek. Neyse, konumuza dönelim.

Serena Williams. Seveni de var ama sevmeyeni daha bol. Eh, biraz sivri ve itici bir karakter olmadığını söylersem yalan söylemiş olurum. Özellikle son Amerika Açık'ta yaptığı tartışma ve sonrasında medyanın da uzatmalarıyla ırkçı söylemlere kadar varan olaylardan sonra oldukça fazla prim kaybetti diyebiliriz. Ama ne olursa olsun, ne kadar sinir olsak da olalım (ki ben sadece Henin'le, sanırım 2006'ydı, yaşadığı tartışmadan ötürü sinir oluyorum) o çok büyük bir sporcu. İyi bir profesyonel, bilinçli bir insan ve örnek bir model.

Neden mi? Kenya yüzünden. Yanlış hatırlamıyorsam 2008 yılında Kenya'ya bir ziyareti olmuştu. Ve bir ilkokul açmıştı buraya; Serena Williams Secondary School, Matooni/Kenya. Şimdi yaklaşık iki sene sonra tekrar döndü Kenya'ya. 22 Şubat'ta gittiği Kenya'da yaklaşık üç gün kaldı ve yine okullar üzerine iyileştirme çalışmalarında bulundu, çocuklarla vakit geçirdi. Ve bir okulun daha kapısını açtı; Wee Secondary School. Bu sefer Makueni'de, Eastern Provinence bölgesinde. Bir önceki okulla aralarında yaklaşık 50km'lik bir mesafe var.

Aslında gördüğünüz gibi öyle çok da büyük bir mesafe yok bu iki okul arasında. Ve Hewlett Packard'ın temsilcisinin bundan faydalanmaya da niyeti var; iki okulda eşzamanlı yürütülecek olan bir tenis programı üzerinde çalışıyor. Yani bu demek oluyor ki, eğer Serena Williams'ın aşısı tutarsa önümüzdeki yıllarda pek çok Gael Monfils'imiz olabilir.

Bu tabii Hewlett Packard gibi dev bir kuruluşun hayır işlerindeki global temsilcilerinden olunca yer aldığı tek faaliyet olmuyor Serena'nın. Daha önce de Güney Afrika'daki yetimler için Starfishgreatheart adında bir programa daha liderlik etmişti.

Sponsor HP olunca da okulun teknolojik ihtiyaçlarının sağlanmasındaki uçsuz bucaksızlık da hayal edilebilirdir herhalde. Ve bu yeni okulda, Wee'de, duyma problemi olan öğrenciler için özel sınıflar da eklenmiş.

Serena - HP birlikteliği çok daha güzel sonuçlar doğurmaya devam edecekmiş gibi gözüküyor ilerleyen yılarda. Afrika, çok daha güzel bir yer olacak.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.

Adsız dedi ki...

selam ben senay, gercekten super bir blog, eger facebook veya twitter varsa eklemek isterim...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails