20091218

UEFA Avrupa Ligi Kuraları

Şampiyonlar Ligi kuralarını hemen yazıcak vakit bulabilmiştim ama Avrupa Ligi için biraz geç kaldım. Sağlık olsun. Resme de Horst Hrubesch'in Marseille'yı çektiği anı koyup hem kendisini hem de biraz da veliahtı Bjorn Kopplin'i anmış olalım.

Eşleşmeler ise şöyle;

Ajax - Juventus
Rubin Kazan - Hapoel
Athletic Bilbao - Anderlecht
Kobenhavn - Marseille
Panathinaikos - Roma
Club Brugge - Valencia
Fulham - Shaktar
Standar Liege - Salzburg
Atletico Madrid - Galatasaray
Liverpool - Unirea
Hamburg - PSV
Villarreal - Wolfsburg
Twente - Werder Bremen
Lille - Fenerbahçe
Everton - Sporting Lisbon
Herta Berlin - Benfica

Yine çok keyifli mücadelelere gebe eşleşmeler var ve bunlardan ilk dikkati çeken kuşkusuz ki Juventus - Ajax eşleşmesi. Tabi Avrupa Kupaları'nda Juventus - Ajax dendiğinde muhtemelen akla ilk gelen 1996 Şampiyonlar Ligi maçıdır. Davids penaltı kaçırmıştı, zaten ondan sonra İtalya'ya uçmuştu, Milan'a. Sadece bir sezon sonra da Juventus almıştı. Juventus da penaltılarda kazandığı kupadan sonra İtalyan geleneğini bozmadı ve "hadi donla kutlayalım" şeklinde coşmuşlardı. Çok güzel eşleşme, çok.

Bunun haricinde elbette ki Madrid - Galatasaray eşleşmesi de çok keyifli olacaktır. Baktığınızda oldukça denk takımlarız ve maçları takımların 7 hafta sonraki performansları belirleyecek. Ayrıca Chelsea'nin kesenin ağzını açacağını düşünürsek transfer yasağı gelmeden evvel, Kun'un devre arasında takımdan ayrılması bizi çok daha avantajlı bir konuma sokacaktır turda.

Hamburg hızlı, kanatları çokça kullanan oyununu oynayabilecek olursa PSV eşleşmesi de çok güzelleşir. Ayrıca Villareal - Wolfsburg mücadeleleri de çok yüksek heyecana sahne olacaktır eğer Wolfsburg geçen seneki oynunu oynayabilir ve devre arasında kan kaybetmezse. Bunların haricinde Panathinaikos - Roma eşleşmesi de Roma'nın istikrarsız oyunu açısından Yunanistan ayağında çok büyük heyecan vaad ediyor bence. Everton, Benfica, Bremen, Valencia ve eğer adam gibi oynayacak olurlarsa Liverpool için görece kolay kuralar oldu. Fenerbahçe açısından bakıcak olursak Lille oldukça ters gelecek bir takım.

Athletico Madrid ve Lille'e Galatasaray ve Fenerbahçe açısından bir ara değerlendirmek lazım. Şu finaller bitse de adam gibi yazılar yazabilsem. Neyse, sonuç olarak takımlarımızın son derece dikkatli oynaması gerekecek olan iki kura ve çok güzel mücadelelere sahne olabilecek eşleşmeler çıktı kuradan diyip bitirelim yazıyı.

1 yorum:

tanjue dedi ki...

Adam gibi yazılar yazamıyorum demek çok ağır olmus yahu:) Nesi var işte adam gibi bir yazı olmuş ne güzel:) Şimdiden Atletıco değerlendirmesi yapma zaten, havada kalır. Ocak ayının sonlarında görürüz Atletico ne Galatasaray ne. Şimdi konuşulan hersey havada kalacak o gunlerde bence. Bence Ajax Juve'yle birlikte turun en göze hitap eden eşleşmesi Galatasaray - Atletico olur. Villareal Wolfsburg, Everton Lisbon, Lille Fener de diğer adaylarım. Hamburg PSV 'de de Marcus Berg U21'deki partneri adamım Ola Taivonen'i harcar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails