20091007

Mucizenin Adı: Bjorn Kopplin

Dağhan Irak ne güzel dedi; mucizenin adı diye. Pek çok genç yetenek kulüpleri tarafından gönderilmezken Münich onu gönderdi. 63'te 10 kişi kaldı Almanya, atak ve hatta gol de yediler. Ama Panzerler bunlar. Tarih boyunca hiç pes etmediler. 1-0 olduğunda bu çocuk çıktı sahneye, sol kanattan yaldır yaldır gitti topla. Önce off-side diye vermedi pası. Sonra ters ayağa yatırabileceğini gördü savunmayı. Gol yedikten saniyeler sonra, Bjorn Kopplin beraberliği getirdi. 2-1 oldu derken gene Kopplin çıktı sahneye, verdi pası attırdı golü.

Ama Nijerya 10 kişi kalan Almanya'ya yüklenmeye devam etti. Soldan bir korner kullanıldı. Cezasahasının dışına açıldı top. Nijeryalı oyuncu topu kontrol etmek için o kadar uğraştı ki Kopplin'in o topu orda bırakmayacağı çok açıktı. Aldı topu, gitti geçti savunmayı ve golünü attı.

Baskette çok görürüz tek kişi maçı kurtarır, LeBron alır sırtına götürür. Kobe alır götürür. Nash üç pas verir, çözer rakibin kilidini. Ama futbolda maçı da günü de tek bir oyuncunun, tek başına ve her gole imzasını atarak "kurtarması". Bu çok büyük bişeydir, zor bişeydir. Bir oyuncunun tek başına takımını rezil etmesi ne kadar kolaysa, vezir etmesi de o kadar zordur.

Helal olsun sana Kopplin. Çok zeki futbolcusun. Umarım A Takıma çıktığında mental özelliklerinden ödün vermezsin. Ve teşekkürler Münich, bu gencin izlenmesine izin verdiğin için.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails