20091219

İstanbul Park Takvim Dışı Kalabilir

Takvim dışı kalabilir dediysek de acil bir karar anlamında değil. Ecclestone'un İstanbul Park'la yaptığı sözleşme normalde 2010'da doluyor. Ve uzatılması için de haliyle yeni bir kontrat gerekiyor. Bildiğimiz üzere 120,000 kişilik bir izleyici kapasitesine sahip İstanbul Park. Formula 1 yarışları da üç gün sürüyor; antrenman, sıralama turları ve yarış. Dolayısıyla biletlerde de kombine satış kategorisi bulunuyor üç günlük.

Fakat gerek bilet fiyatlarının yüksekliği, gerek beleş tepenin varlığı ve ulaşımın zorluğu, gerekse de Formula 1'e olan ilginin Schumacher zamanında kalmış olması ve motorsporları ilgisinin ülkede düşük olmasından mütevellit, takvimde olduğumuz sürece her sene en fazla yaklaşık 35,000 kombine satılmıştı ortalama. Ki pek çok gelen de yurtdışından. Bu da Formula 1 açısından bir pazarlama sorunu haline dönüşüyor, bir türlü 8. section'ıyla ünlü İstanbul Park Grand Prixler'ine istenen ilgi sağlanamıyor.

İşler böyle olunca da pek sevgili Bernie Ecclestone da 2011 için kontrat uzatmak için yaklaşık $26m isteyecekmiş. Ki bu da şuan hali hazırda son senesinde olan kontratın hemen hemen iki katına denk geliyor. Bu da kontratın kabulünü imkansız hale getiriyor ülke koşulları için.

Daha fazlasını da beklemiyordum ben açıkçası. Ecclestone fazla bile dayandı. Bu kadar boş geçen, bu kadar F1 heyecanına ortak olmayan bir ülke milleti daha görülmüş müdür? Yurtdışı katılımı saolsun 2010'a kadar dayandık. Ha belki bu sene Schumacher dönecek olursa o zaman dolar, Formula'ya veda tadında olur; Carlos hesabı, doyamadan yollarız cümbür cemaat. Ne o, bir efsane geçti yurdumdan.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails