20110123

2011 Oz Open || Kadınlar Altıncı Gün: Stosur Üçte Kaldı

Vera Zvonareva v Lucie Safarova: 6-3 7-6
Zvonareva sinirlerini kort içerisinde biraz biraz kontrol etmeye başladı başlayalı iyice seviye atladı. Wimbledon'da Serena'ya yenildikten sonra ağlayışı, keza Clijsters'a Amerika Açık'ta kaybettikten sonraki çırpınışları mental dirayeti ve profesyonel bir sporcu olarak olgunluğunu çok sorgulatmıştı.

Ve fakat aldığı eleştiriler ve finallerde yaşadığı hayalkırıklıkları geçtiğimiz sene boyunca çokça şey kattı kendisine. Hala daha agresifleşiyor kendisine maç içinde, hala daha kan beynine sıçrıyor kritik hatalarda ama gözle görülür şekilde aşama kaydediyor.

Safarova'yla mücadelesinde ilk seti rahat geçse de ikinci set muazzam keyifliydi. Safarova maçı son sete taşıyabilmek için herşeyini koydu ortaya. En olmadık yerde servis kırdı, alması gereken servislerini kırdırdı. Ama öyle müthiş rallyler izledik ki son sette zaman zaman, hakikaten çok iyiydi. Vera'nın zaten baseline'a ördüğü duvarları, o canla başla yaptığı, çıkmaz denen topları çıkardığı savunmasını biliyoruz ama Safarova'nın bu savunmaya cevapları da inanılmaz heyecan vericiydi.

İkinci set Vera Zvonareva için çok iyi bir test oldu. Hem ilk set kadar kolay geçmedi hem de zorluğuna rağmen aşırı bir yorgunluk yaratacak kadar da uzamadı.

Az önce bahsettiğim bu çabuk iplerini salan Vera'nın maçtan sonra yaptığı açıklamalar ise kendisinin profesyonel olgunluğuna yapılan eleştirilere aslında hoş da bir cevaptı;


"Ben Serena Williams değilim, saatte 200'le servis atamam. Sharapova da değilim, her toptan winner üretemiyorum. Hele Rafael Nadal hiç değilim, akıl almaz bir fiziğim yok.

O zaman ben mental olarak güçlü değilsem nasıl dünya iki numarasıyım?"

Petra Kvitova v Samantha Stosur: 7-6 6-3
Bu gece Avustralyalılar'ın gecesiydi. Akşam seansında altıncı günün kapanışını yapacak olan iki maç da Avustralyalılar'ındı ve haliyle Rod Laver'daydı. Son 20-25 sene içinde ilk 5'e giren ilk Avustralyalı kadın tenisçi olan ve geçtiğimiz sezon hakikaten muazzam işler yapan Stosur, Avustralyalılar'a iyi bir gün yaşatmadı.

Kvitova, ilk turunda Kleybanova'yı elediği Brisbane'da finalde de Petkovic'i yenerek ikinci WTA şampiyonluğuna ulaşmış ve bir anlamda Melbourne'de önemli işler yapabileceğinin sinyallerini vermişti. Ama kuşkusuz ki Rod Laver'daki pek çok kişi bu "önemli işler"in üçüncü turla sınırlı kalacağını, Sam Stosur'un turlayacağını düşünüyordu ama feci halde yanıldılar.

Bütün maç boyunca kontrol Kvitova'daydı. Tie-break'te Stosur durumu 3-0'a getirse de sonra Kvitova arka arkaya aldığı puanlarla ilk seti kazanmayı başardı. Sonrasında ikinci sette 2-2'den sonra film koptu ve Kvitova Stosur'u turnuvanın dışına itti.

Şimdi Stosur'un kadınlardaki belki de Serena'yla birlikte en iyi servis atan isim olduğunu, hatta en iyi kick servis kullanan kişi olduğunu biliyoruz. Ayrıca inanılmaz güçlü ve winner üretmekte fazla zorluk çekmeyen bir isim. Ama bugün Kvitova Stosur'u kendi silahıyla vurdu diyebiliriz.

Tam 35 winner üretti Petra Kvitova, Sam ise sadece 11. Bu bile aslında bir anlamda Petra'nın ne kadar ters geldiğini, Stosur'e oranla uzun olan boyunu ve solak oluşunu nasıl avantaja çevirdiğini gördük. Kvitova adına çok önemli bir galibiyet. Hele de Brisbane'ın üzerine Avustralya Açık'ta da dördüncü tura yükselmesi çok büyük başarı.

Toplu Sonuçlar:
[2] Vera Zvonareva (RUS) def. [31] Lucie Safarova (CZE) 6-3 7-6(9)
[3] Kim Clijsters (BEL) def. Alizé Cornet (FRA) 7-6(3) 6-3
[12] Agnieszka Radwanska (POL) def. Simona Halep (ROU) 6-1 6-2
[25] Petra Kvitova (CZE) def. [5] Samantha Stosur (AUS) 7-6(5) 6-3
[22] Flavia Pennetta (ITA) def. [10] Shahar Peer (ISR) 3-6 7-6(3) 6-4
Ekaterina Makarova (RUS) def. [13] Nadia Petrova (RUS) 6-2 3-6 8-6
Iveta Benesova (CZE) def. [16] Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) 6-3 1-6 7-5
Shuai Peng (CHN) def. Ayumi Morita (JPN) 6-1 3-6 6-3

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails