20100904

2010/2011 Bundesliga || Hoffenheim

Devlerden sonra açık ara en çok "maçın adamı" olabilecek isimlere sahip bir takım Hoffenheim ve Rangnick yönetimindeki ikinci sezonlarına giricekler. 2. Bundesliga'dan yükseldikten sonra ligde ses getirmişlerdi 2008/2009'da ve hatırı sayılır bir başarı elde ederek Schalke, Leverkusen, Werder Bremen gibi takımların önünde yedinci bitirmişlerdi ligi.

Muhteşem üçlüleri Ibisevic, Demba Ba ve Obasi'nin 42 golüyle önüne çıkanı dağıttı Hoffenheim ve 17 maç sonunda birinciydiler 35 puanla. Tabii zamanla Wolfsburg'un artan performansı ve özellikle Ibisevic'in sakatlığı vs derken yedinciliğe kadar gerilediler ancak devre arasına birinci sırada girdiler; bir nevî Kayseri.

Geçtiğimiz sezon ise Mainz onların yaptığını yaptı, Schalke, Bremen ve Leverkusen de üst sıralara dönünce 11. bitirdiler. Bu da çok önemliydi onlar adına. Artık Bundesliga'daki kalıcılıklarını sağlamlaştırmak ve zamanla Avrupa Kupaları'na katılacak bir derece elde etmek için mücadele verecek önümüzdeki yıllarda. Tabii çok büyük bir çöküş yaşamazlarsa.

Bu sezon İtalya'da Palermo ve Napoli neyse benim için, Hoffenheim da öyle. izleyin, izlettirin derim :) Andreas Beck, Vukcevic, Vorsah ve Kokou Mlapa heyecan veren gençler Hoffenheim'daki.

Ibısevic yine bu takım temellerinden birisi olacak kuşkusuz ki. Boşnak forvet Hoffenheim'ın yükseldiği sene neler yapabileceğini ziyadesiyle göstermişti. Ve fakat talihsiz bir sakatlık sebebiyle hem kendisi hem de takımı toparlanmakta güçlük çekti. Öte yandan Demba Ba ve Obasi kadar genç Vorsah'ın da preformansı bu sezon Hoffenheim için ekstra işler yapabilir.

Birkaç oyuncunun istikrarlı performansına bağlı biraz aslında Hoffenheim. Bu da bir yada iki oyuncunun sakatlığı durumunda ciddi problemler yaşayabileceğini söylememiz için yeterli aslında ama genç oyuncular daha şimdiden sık sık fırsat bulmaya başladı.

Gerçi çok isim kaybettiler ve başkan Hopp kesenin ağzını pek açmadı. Bu dediğim birkaç ismin istikrarına bağlı oyunları için de kadro derinliği çok önemli bir etken. Bu uzun sezon boyunca sıkıntı çekeceklerdi. Mlapa'nın katılması çok güzel. Yetenekli bir genç.

Sezon boyunca sakatlıklarla boğuşmayacak olurlarsa ilk 10 içerisinde yerlerini hazır görüyorum. Sezona çok güzel başladılar. Böyle devam ederlerse 2008/2009'daki gibi ilk yarıdan iyi bir sıralama yakalayıp sakatlık durumunda bu krediden yiyebilirler. Henüz Avrupa'yı zorlayabileceklerini sanmıyorum ama ilk 10'un da içerisinde yer alacaklardır.

Gelenler: Ramazan Özcan, Tom Starke, Jannik Vestergaard, Peniel Mlapa

Gidenler: Wellington, Franco Zuculini, Per Nilsson, Timo Hildebrand, Maicosuel

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails