20100904

2010/2011 Bundesliga || Dortmund

Jurgen Klopp geçen sezon harika bir iş başararak Dortmund'u tekrar Bundesliga'da özlediği yerlere getirdi ve ligi beşinci bitirdiler. Klopp Mainz'la sekiz sene boyunca iyi işler yaptıktan sonra CV'sini bir iki level atlattırması gerekiyordu, bunu da Dortmund'la başardı.

Dortmund'un mevcut kadrosuna baktığımızda savunmadaki derinliğin hücumcular katar sağlam olmadığını görüyoruz ama burada da genç Subotic'e ayrı bir parantez açmak lazım. Jürgen Klopp, Mainz'dan gelirken onu da getirdi. Biliyordu en fazla bir sezon içinde takımın savunmadaki sigortası haline gelebilecek bir potansiyeli olduğunu. Genç Sırp savunmacıda en çok ön plana çıkan iki şey ise hava hakimiyeti ve savunma/pozisyon bilgisi.

Barrios'u Muhammed Zidan'ıyla gerçekten çok güçlü bir hücum hatları var. Ama bir isim var ki o da Nuri Şahin. Dortmund'un hemen tüm atakları onun ayağından geçiyor. Tüm pas kanalları onun pasıyla açılıyor neredeyse.

Öyle bir transfer yaptı ki Dortmund, bundan sonraki 5 yıllarını garantiye aldılar hücum hatlarının. Yada şimdiden en az €15m'u cebe indirebilecekleri bir potansiyel getirdiler. Robert Lewandowski'den bahsediyorum. Polonyalı müthiş bir forvet. Drogba'nın bir başka türlüsü olabilecek fizik ve yetenekte. Alır, kontrol eder, döner ve zımbalar. Müthiş transfer, daha da 21 yaşında ve sadece €4m.

Biraz defansları sıkıntılı gözüküyor ama ortasahanın mücadelesiyle kapatılmayacak da birşey değil. Avrupa Ligleri'nde çok rahat kalacaklarını hatta ve hatta ilk 3'ü zorlamaya çalışacaklarını düşünüyorum. İlk 4 garanti, 3 zor ama 5'ten de düşmezler.

Gelenler: Florian Kringe, Robert Lewandowski, Mitchell Langerak, Shinji Kagawa, Lukasz Piszczek

Gidenler: Julian Koch, Tinga, Marc Ziegler, Uwe Huenemeier, Sebastian Tyrala, David Vrzogic, Bajram Sadrijaj, Marcel Hoettecke, Nelson Valdez

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails