20100908

2010 US Open || Kadınlar Sekizinci Gün: Caro Koşar Adım Finale

Wozniacki v Sharapova: 6-3 6-4

Caroline Wozniacki tam gaz gidiyor. Maria Sharapova'ya göz açtırmadı neredeyse. Aslında bu maçın Labor Day kapsamında gündüz saatine alınması tartışılmıştı. Hem sıcaklık hem de en nihayetinde tenisin çok önemli iki ismi yeni jenerasyondan. Her ne kadar Caro daha genç olsa da Sharapova da Henin'lerin Serena Williams'ların bir sonrasındaki dönemde; Ana'yla birlikte.

Wozniacki maç boyunca kontrollü oynayan, puanı aslında içten içe dikte eden taraftı. Sharapova agresif şekilde winner'a gitmeye çalışırken Wozniacki sabırla karşılayıp Sharapova'yı bir o yana bir bu yana şaşkına döndürdü ve çokça basit hata yapmasını sağladı.

Bu basit hatalar maçın kilit noktasıydı. Sharapova 32 winner üretmesine rağmen 36 da basit hata yaptı. Aslında garip bir şekilde Federer+Nadal karışımının Söderling'e karşı oynaması gibiydi. Sharpaova Söderling gibi güçlü forehand'lerle, spin yada yükseklik katmadan allahına flat vuruşlar çıkarırken Wozniacki'den slice, yükseklik, spin gibi pek çok varyasyon gördük.

Wozniacki, Sharapova'nın forehand'ini o kadar zorladı ki.. Çok akıllı oynuyor Wozniacki. Çok.. Çok büyük bir oyuncu olacak. Aklıyla oynuyor olması var olan yeteneklerini gelmiş geçmiş en iyi birkaç tenisçinin seviyesine yükseltmesi için en büyük fırsatı. Sakatlıklardan sakınasın ey Wozniacki. Bu arada benden de bir yaş büyük hatun ya.. Ryan Harrison da bir yaş küçük.. Millet Grand Slam'lerde boy göstersin biz de anca onları yazalım.. Meh.. :)

[1] Caroline Wozniacki (DEN) def. [14] Maria Sharapova (RUS) 63 64
[7] Vera Zvonareva (RUS) def. Andrea Petkovic (GER) 61 62
Dominika Cibulkova (SVK) def. [11] Svetlana Kuznetsova (RUS) 75 76 (4)
[31] Kaia Kanepi (EST) def. [15] Yanina Wickmayer (BEL) 06 76 (2) 61

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails