20100908

2010 US Open || Erkekler Sekizinci Gün: Monfils'i Tutabilene Aşk Olsun

Roger Federer v Jürgen Melzer: 6-3  7-6  6-3

Roland Garros yarı finalisti, bu senenin Grand Slam çocuğu 29 yaşındaki Melzer, dördüncü tur maçında Federer'le karşılaşma talihsizliğini yaşadı. Özellikle maçın başında bir türlü oyuna dahil olamadı Melzer. Federer'di zaten bunu sağlayan kuşkusuz ki.

Ama ikinci setle birlikte biraz biraz kendine gelmeye başladı. Çok güzel vuruşlar çıkardı, Federer'in oyununu bozmaya çalıştı. Ama tabii ki Federer'e maç boyu aynı taktikle oynayamazsınız. Backhand'ini bile dövseniz zorlandığı takdirde iki üç ayak oyunla forehand'e geçmeye başlar. Servisinizi değiştirseniz, üç kereden sonra servisiniz okumaya başlar.

Federer'e karşı aslında biraz da dinamik, sürekli farklılaşan bir oyun tarzı belirlemelisiniz eğer Nadal gibi bozamıyorsanız. Mesela Falla çok iyi oynamıştı Federer'e karşı ancak Federer zorlanıp zaman zaman oyundan düşse de bir yerden sonra çözmüştü rakibini.

Melzer bunu yapamadı. İstediği oyunu da ortaya koyup da tie-break'te kaybedince Federer için öldürücü darbeyi vurma vakti geldi ve ara ara Melzer güzel vuruşlar çıkarsa da Federer bir hayli rahat bir şekilde üçüncü seti de alarak çeyrek finale çıktı.

Diğer Maçlar:

[2] Roger Federer (SUI) def. [13] Jurgen Melzer (AUT) 63 76(4) 63
[3] Novak Djokovic (SRB) def. [19] Mardy Fish (USA) 63 64 61
[5] Robin Soderling (SWE) def. [21] Albert Montanes (ESP) 46 63 62 63
[17] Gael Monfils (FRA) def. Richard Gasquet (FRA) 64 75 75

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails