20100906

2010 US Open || Kadınlar Altıncı Gün: Cinderella ve JJ'e Veda

Kadınların yedinci gününde  bir sürpriz yaşandı diyeceğim ama dilim varmıyor. Jelena Jankovic zaten ilk iki maçında da hiç sağlam, güven veren bir oyun oynamamıştı. Eyvallah, belki de atletik yeterlilikler açısından WTA'in başını çekersin ama kondisyonla, kafayla aynı şey değil bu.

Jelena Jankovic ciddi sakatlıklarla boğuştu kafa olarak da mücadeleler verdi ama artık birşeyler yapıp kendine gelmesi lazım. Maçtan düşüyor. Kondisyonu zaten uzayan maçlara yetmiyor çoğu zaman. Böyle yetenekli kişilerin kendilerini harcamalarına katlanamıyorum valla.

Estonyalı Kanepi ise güzel oyununu nihayet önemli bir galibiyetle daha taçlandırmayı başardı. İkinci seti biraz uzatsa ilk setteki oyunu dahi yapabileceklerini görmemiz adına çok ciddi bir ölçüydü.

Caroline Wozniacki ise acımasızlığa devam etti ve bir diğer Tayvanlı raketle karşılaştı. Bu sefer ama bir oyun almasına müsaade etti. O kadar yoldan gelmişken bari hiç değilse bu seferki kızımıza bir oyun alma imkanı tanıdı. Caro çok üst düzey oynuyor, buna lafım yok. Bambaşka bir hal almış durumda. Çok daha olgun, oyunu çok daha karakterli. Salt yetenek olmaktan çok öteye çekmiş durumda oyununu.

Ama henüz de tam anlamıyla teste tabî tutulmuş değil. İlk testi ise önündeki turda Maria Sharapova'ya karşı verecek. Bakalım, inanılmaz keyifli bir maçın bizleri beklediği bir gerçek.


Maria Sharapova da günün bir diğer dost düşmanıydı. Beatrice Capra wild card'la gelip ciddi galibiyetler ve önemli performanslar ortaya koyduğu Amerika Açık'ta Maria Sharapova manyağına takıldı. Büyük ihtimalle de bundan birkaç sene önce Maria Sharapova'nın maçlarında ona kocaman bir tenis topu uzatıyordur. Bir anlamda bir idolle karşılaşmanın da ayrı bir delirticiliği vardır.

Beatrice bu senenin Cinderellası, geçen senenin Oudin'i olmuştu ama Maria Sharapova "Show No Mercy" anlayışı üzerinden yürüdü ve genç Capra'ya oyun dahi vermeden geçmeyi başardı.

Belçikalı Wickmayer'le tecrübe Schnyder arasındaki maç da bir hayli keyifliydi. Özellikle son sette maçın bir o yana bir bu yana dönmesi. Wickmayer zorlu bir mücadeleden kendisi adına oldukça değerli bir galibiyetle ayrıldı ve bir üst tura doğru gitti. Henin'in olmadığı ama Kim'in fırtına estirdiği 2010'da Belçika adına ikinci bir güzellik.

Svetlana Kuznetsova ise kötü gidişine dur demiş durumda ve performansını her maçta yukarıya çekiyor. Aman nazar değmesin diyelim Kuz'a. Zaten "Only God Can Judge Me" tadındaki yeni dövmesiyle de kafa olarak başka bir döneme girdiğini, birşeyleri aşma yolunda emin adımlar attığının ip uçlarını veriyordu.

[1] C Wozniacki (DEN) d. C Yung-Jan (TPE) 61 60
[31] K Kanepi (EST) d. [4] J Jankovic (SRB) 62 76(1)
[7] V Zvonareva (RUS) d. [25] A Dulgheru (ROU) 62 76(2)
[11] S Kuznetsova (RUS) d. M Kirilenko (RUS) 63 64
[14] M Sharapova (RUS) d. (WC) B Capra (USA) 60 60
[15] Y Wickmayer (BEL) d. P Schnyder (SUI) 76(5) 36 76(6)
A Petkovic (GER) d. P Shuai (CHN) ret.
D Cibulkova (SVK) d. (Q) L Domínguez Lino (ESP) 60 61

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails