20100901

2010 FIBA || Dördüncü Gün Maçları: 12 Tane Dev Yürek

Türkiye v Yunanistan: 76-65

Herşeyden önce; Ersan'ı izlemek kadar büyük bir keyif hakikaten yok.

Sadece yıllar sonra ilk defa Yunanistan'ı devirmekle kalmadık, sadece grup birinciliğini garanilemedik. Yada takım sadece tam tempoya ulaşmadı. Biz bu maçla madalyaya göz kırptık.

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Şu ana kadar takımların kendi gruplarında oynadıkları maçları kendi grupları özelinde değerlendirecek olursak en formda gözüken, en sağlam performansı sergileyen takım biziz. Arjantin direklerden döndü, Amerika muazzam iki maçın ardından Brezilya tarafından "yenilmez" olmadıkları gerçeğiyle yüzleştiler, ucuz kurtuldular. İspanya inanılmazı başardı ve ikide sıfır yaptı.

Bu oyun devam ettiği sürece, bu tempoya istikrar kattığımız sürece madalyaya giden yolumuz çok güzel geçecektir.

Ömer Onan öyle bir başladı ki maça, içine Gary "The Glove" Payton kaçmış gibiydi. Spanoulis top aldırmadı, oynatmadı. Zaten ritm bulmakta sıkıntı çeken Diamantidis de eklenince Spanoulis'in yokluğu Yunanistan hücumlarına ciddi bir darbe vurdu. Ersan inanılmaz bir performansla bir ara attığımız sayının yarısına sahipti.

O kadar dominant gözüktüğümüz oyunda devreye sadece iki sayı farkla gidebildik. Bunda Baby Shaq'ın oyunda olduğu bölümde Kazlauskas'ın takıma oynattığı 1-5 ve 2-4 pick&roll'larının etkisi çok büyüktü.

İkinci yarıda Ersan kenardaydı. Tanjevic hem son periyotta diri olması için hem de biraz unutturmak için yaklaşık beş dakika kenarda tuttu Ersan'ı. Soğur mu acaba, artık alsa mı diye geçirdim o beş dakikayı ama Ersan oyuna döndüğünde kaldığı yerden devam etme konusunda kararlıydı.


Alan savunması iyi iş yaptı, ritm bulamamış Yunanistan kısalarına karşı Baby Shaq'ı durdurmak için denendi. Bourousis biraz delse de başarılıydık. Ta ki 1-5 ve 2-4'ün post up oyunlarından sonra dip köşeye bir kısa yerleşene kadar. Biraz canımız yandı o bölümde ve farkı 18'e kadar çıkarmışken bir anda 8'e kadar indi.

Ama Hidayet hit the buzzer performansını esirgemedi bütün maç saha içi isabet sağlayamamasına rağmen. 8 sayıya inen farkta biraz paniklesek de Hido çıkardı krizden.

Öte yandan Ender'in çabuk ayakları, dribling üzerinden yolladığı üçlük isabetleri de inanılmaz katkı sağladı. Kerem Gönlüm sayı anlamında katkı veremese de ribaundlarda çok dominantı ve bizi tekrardan ateşleyen bir blok ve bir asist yaptı ki yerimizden hopladık. Semih ve Ömer muhteşem pozisyon almaları sayesinde üç harika smaçla belki de bir anlamda hakemlerden hıncımızı aldık.

Çok.. Çok önemli bir maçtı. İspanya yine yenildi. İkinci de olamayacaklar bu gidişle. Yunanistan ve Amerika ikilisinin yoluna çıkacaklar. A Grubu'nda da Arjantin'in birinci olması durumu var; böylece Sırbistan da yolumuzdan çekilecek bir anlamda. Hem gruplardaki beklenmedik performanslar hem de bizim grup birinciliğini garantilememiz, madalya yolunu bir hayli açacak gibi.

Bekle bizi madalya, biz geliyoruz. En parlak iki jenersayonumuzla, nihayet beklediğimiz sonucu almaya geliyoruz. Ömer'in savunması, Kerem'in aklı, Hido'nun buzzer tadındaki iki üçlüğü ve Ersan'ın muazzam performansı. Hepinize, 12'nize de teşekkürler çocuklar.

Yürüyedurun!

İspanya v Litvanya: 73-76
Rusya v Fildişi: 72-66
Yeni Zelanda v Lübnan: 108-72
Fransa v Kanada: 68-63
Porto Riko v Çin: 84-76

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails