20100902

2010 FIBA || Beşinci Gün Maçları

Rusya v Çin: 89-80

Rusya'daki hücum sıkıntısı bir kez daha kendini göstermişti maçın başında. Wang Zhi'nin sayıları Çin'in hücumda ritm bulmasını sağlarken yükselen tempoya ayak uyduramayan Rusya kötü şut tercihleri yapınca Çin farkı bir hayli açtı.

İkinci periyotta ise Sun Yue ile Monya'nın savaşına tanık olduk desek abartmayız heralde. Çünkü Monya'nın üçlükleriyle farkı eritip öne geçen Rusya'ya cevabı veren Sun Yue oldu ve adeta ekmeğini taştan çıkartarak yarattığı pozisyonlarla tekrar üstünlüğü ele geçirdi.

Bir süre daha oyunun kontrolü gidip geldi fakat Rusya savunmasını hücuma iyi taşımaya başladığında skoru eline geçirmeyi bildi. Özellikle Ponkrashov'un Kaun'la oynadığı akıllıca pick&roll'lar ikisine de rahat şut pozisyonları hazırladı. Çin'de ise Yi içerden üretmeye devam etti. İki Wang'ın da performansı iyi düzeydeydi.

Farkı kapatan dizginleri eline alan Rusya'dan panikleyen Çin sıkça top kaybı yapmaya başladı, Rusya da bunları iyi değerlendirdi.

Çin Rusya'nın her sayısına cevap vermeye devam ediyordu ki Rusya'nın sert savunması yaklaşan son dakikalar yüzünden Çin'i paniğe sürükledi. Asya ekibi bir kez daha son bölümleri oynamakta çektikleri sıkıntılardan dolayı maçı kaybetti. Ancak burada Sergei Monya'dan bahsetmek lazım ayrı olarak.

Çin son periyotta da sürekli skorun içindeydi. Rusya bir türlü kopartacak hamleyi yapamıyordu. Burada da devreye Monya ve Ponkraschov'un akıllı oyunu devreye girdi. Monya'yı tutamayan Çin, 5/7'lik bir üçlük performansı izledi Monya'dan. Ayrıca Yue Sun'un çok gereksiz şekilde zorlaması, zorla insiyatif almaya kalkıp pozisyonları öldürmesi sebebiyle Rusya son darbeyi vurdu ve maç rahatsız geçse de bitirmesi kolay oldu.

Amerika v Iran: 88-51

Çok da konuşulabilecek bir şey yok aslında. Amerikalılar çok rahat bir maç çıkardılar. Hatta belki de bu maç için bahedilebilecek bir şey varsa da o da Amerika-Iran maçı oluşu ve politik değerinin sportif değerleri itin götüne soktuğu bir maçtı.

Abdi İpekçi'de rutin aramaların dışına çıkıldı, antrenmanlar esnasında basın mensupları bile salıon içerisine alınmadı. Mesele Amerika olunca şaşırmamak lazım ama yine de ister istemez şaşırıyor insan; sanki kendilerini zorla allem edip kallem edip İstanbul grubuna sokmaları yetmezmiş gibi..

Sırbistan v Avustralya: 94-79
Yunanistan v Angola: 88-92
Arjantin v Ürdün: 88-79
Hırvatistan v Tunus: 84-64
Brezilya v Slovenya: 77-80

Türkiye v Porto Riko 79-77 

Kötü oynarken de kazanabileceğimizi, sakinliğimizi koruduğumuzda, girdiğimiz çıkmazlarda önemli bir iki sayı atabilecek isimlerimiz formda olduğunda madalyaya kadar gidebileceğimizi gösterdik belki de dörtte dört yaparak Porto Riko maçıyla.

Yunanistan maçının fiziksel ve mental acıdan takımı ciddi şekilde yıprattığını görebildik bu maçla beraber. Özellikle iki tarafın da birbirinden farklı bir anlayışı benimsiyor olması da başka bir açıdan önemli. Değişik hücumlara ve mücadelelere şahit olduk.

Belki de ilk defa böylesi kötü bir savunma yaptık. Kafalar fazla rehavete çökmüştü. O kadar yumuşaktık ki ilk yarıda sadece 5 faul yapmıştık ve 3'ü Ömer Onan'dandı. Ömer bu maçta da inanlmaz oynadı.

Üçüncü çeyrekle birlikte savunma sertliğimiz kendini buldu, ilk yarıda Ramos'u durduramayan mili takımımız ciddi problem yaşadı potaaltında. Ayrıca Barea'yı da oynatmadık. Bir iki tane şut isabeti var ama o kadar. O Porto Riko'yu tek başına taşıyan Barea'dan eser yoktu. Sonrasında savunmadan düşmeye başladık yavaş yavaş, Porto Rikolu'lar ard arda buldukları üçlük isabetleriyle yine kaptı rüzgarı.

Hidayet aldı riskli farktan. Fakat Ersan öyle kötü bir şut tercihi yaptı ki Hidayet'in sokamadığı 20 saha içi isabete bedeldi. Maç içerisinde bunları yapma şansınız var ama burada yok. Cezayı da kestiler, farkı çok azalttılar.

Ama seyircinin de kendisine gelmesiyle birlikte ittire kaktıra kazandık maçı.

Gruptan birinci çıkmayı garantiledik. Slovenya'yla muhtemel eşleşmemeiz söz konusu ki kolay bir maç olmayacak. Zaten bu saatten sonra kolay maç diye birşey olmayacak gruplardan sonra. Görece daha tercih edilebilir takımlar söz konusu olacak. O yüzden bu Porto Riko faciasını bir kez daha yaşamamak için dikkatli oynmalıyız.

Fildişi v Yunanistan: 60-97
Kanada v Yeni Zelanda: 61-71
Lübnan v İspanya: 57-91
Litvanya v Fransa: 69-55

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails