20100902

Cevad Prekazi & Branislav Jovanovic Skandalı Üzerine...

Ne güzel de yakışmış forma, nasıl gururla tutmuş şanlı bayrağı... Bu efsanenin adı Cevad Prekazi. Kendisini tanıtmama çok da gerek yok aslında. Sadece Galatasaraylılar değil, tüm Türk halkı tarafından yakından tanınan bir isim. Monaco'ya 40 metreden attığı gol desem, 90'lar Hagi, 80'ler Prekazi diyecektir. Tabiki attığı tek bir golle bu gönüllere taht kurmadı bu iki oyuncu. Avrupa kupalarındaki başarılar, atılan goller, asistler ve belkide en önemlisi Galatasaraylılıkları...

Bu sene UEFA Avrupa liginde eski bir dosta rastladık. Buram buram tarih, buram buram hasret kokuyordu... Sırbistan'ın Belgrad takımında alt yapı antrenörü olarak görev alan Cevad Prekazi. O yarım yamalak Türkçesiyle yorumladığı maç nasıl da keyif vermişti bize. O kadar içten ve masumdu ki o an canlı yayında bize futbolcu bile tavsiye etmişti. O da görmüştü Galatasaray'ın orta saha zaafını. Eee buna kayıtsız kalmak istemiyordu tabi. O, ne bir menajer, ne de bir futbolcu tüccarıydı. O, Galatasaraylı Cevad Prekaziydi.

Canlı yayında bize bahsettiği isim, Branislav Jovanovic'di. 25 yaşında, 1.90 boyunda Partizan'da oynayan bir futbolcu. Prekazi'ye göre tam da Galatasaray'ın aradığı isimdi. Oyununu Rijkaard'ın futbolculuk zamanındaki hallerine benzetiyordu.

Herneyse bunlar çoğumuzun basın yoluyla takip ettiği, duyduğu şeyler zaten . Asıl olay 30 Ağustos günü patlak verdi. Birçok spor sitesi  Cevad Prekazi'nin Jovanovic'le birlikte İstanbul'a geldiğini ve oyuncunun Galatasaray'a imza atacağını son dakika olarak duyurdular. Zaten Prekazi de bunun için gelmişti. Yanlış birşey yoktu ortada. Fakat bir süre sonra Galatasaray'ın resmi sitesinden bu transfer haberi yalanlandı. Herkes şaşkındı. Acaba neler oluyor ?

Adnan Polat'la irtibata geçen ve olur yanıtını alan Prekazi, oyuncuyla beraber İstanbul'a geldi. Adnan Sezgin -Adnan Polat ve Prekazi arasında geçen dialog sonucu Prekazi otele yerleşir, haber bekler... Ne arayan var ne soran. Sonrasında transfer gerçekleşmedi. Başkan arayıp özür dileme nezaketinde bile bulunmadı...

Şimdi soruyorum size Adnanlar, siz ne sıfatla Prekazi gibi bir efsaneyi böyle ortada bırakırsınız? Bu nasıl bir skandaldır ya. Ben şu halimle utandım, sinirden başıma ağrılar girdi. Siz nasıl bu kadar rahatsınız ! Bunun bir açıklaması olmalı. Bu konu böyle ört bas edilemez. Sonuç olarak ortada bırakılmış bir efsane ve hiçbir suçu, günahı olmayan bir futbolcu var.



Zaten son zamanlarda yaşanan olaylar ve yanlış yönetim politikası yeterince güvenimi sarsmıştı. Şimdide bu son yaşananlardan sonra söyleyecek tek bir lafım var; "Rahat bırakın Galatasarayımızı". Kimine göre çok sert bir yorum gibi gelebilir ama artık o noktaya getirdiler. Tribünü avcunun içine alan, yönetimi beceriksiz kişilere emanet eden, kulübe ana avrat küfür eden adamla yemek yiyen insanlara daha fazla tahammülüm kalmadı.

Yahu sindiremiyorum, olmuyor. Söylenecek o kadar çok şey var ki... Ama madem illaki bir kapanış cümlesi gerekiyor, o zaman esaslı bir tokat gelsin Prekazi babadan...

"Galatasaray aşkım, Belgrad işim. " Cevad Prekazi

Peki Adnan beyler, ben de size bir soru sorayım; Prekazi kadar içten ve samimiyetle Galatasaray aşkınızı ifade edebilir misiniz ?

Böyle bir adama yaptıklarınızdan sonra böyle bir soru yakışırdı size...

@ Bu rezilliğin tüm hakları Adnan biraderlere aittir. Galatasarayla alakası yoktur!

Not: Adnan Polat, 2 Eylül Perşembe 23:00'da %100 futbola katılacak. Açıklamalarını çok merak ediyorum.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails