20100828

2010 FIBA || B Grubu: Brezilya

Sert savunmasıyla, rakibin sinirini bozan oyun anlayışlarıya Brezilya gerçekten güçlü bir ekip. Nene Hilario önderliğinde 2009'da Amerika Şampiyonluğu'na ulaştılar. Nene'nin takımdaki rolü tartışılamaz ki zaten NBA'de de birkaç süperstardan sonra sayabileceğiniz birkaç üst düzey pivottan biridir. Sahaya varını yoğunu koyar. Ancak bir hazırlık maçında yaşadığı sakatlıktan sebep kadrorda yer alamıyor ve Brezilya da onun yokluğunu ciddi şekilde hissedecektir.

Tabii bu noktada devreye Splitter giriyor. Neredeyse beş yıldır Brezilya'nın kadrolu çalışanı desek yanlış olmaz. Henüz 25 yaşında ve senelerdir İspanya'da oynadığı oyunla adından söz ettiriyor. Brezilya'da da yıllardır milli takım sayı ortalaması çift hanelerde. İspanya Ligi ACB'de de MVP seçildi. Şimdi de Spurs'te Duncan'ın rotasyonunu doldurmaya çalışacak.

Nene'nin yokluğunda çok fazla iş düşecek Varejao'yla birlikte Splitter'a. 25 yaş hele ki bir pivot için oldukça genç bir yaş. Buna rağmen İspanya tecrübesinin yanında iki tane de Dünya Şampiyonası tecrübesi var 2002'den bu yana ve bu üçüncü Dünya Şampiyonası olacak. Artık iyice takımın yıldızı olmuş durumda.

Huertas gibi tecrübeli, yetenekli ve resmen komple bir oyun kurucu. Tecrübesi ve oyun bilgisi, Brezilya'nın yaşayabileceği muhtemel faul problemleri ve gergin anları en doğru şekilde sakinleştirebilecek kapasitede ve takımın buna çok ihtiyacı olacak.


Brezilya'nın ilerlememesi için bir sebep yok. Çünkü çok fiziksel oynuyorlar, sertler. Varejao'nun savunması rakip pivotları ve içeriye penetre eden kısaları çok fazla zorlayacak, yıpratacaktır. Ama bir küçük problem var ki o da koç değişiklikleri.

Ruben Magnano'yla olan uyum süreçlerini ne kadar kısa tutarlarsa o kadar başarılı olacaklardır. Sonuçta milli takımlar sürekli bir araya gelmiyor. O yüzden koç/takım arasındaki istikrarlı birliktelik ciddi bir önem taşıyor çoğu zaman milli takımlarda.

Monsalvo 2008 Olimpiyatları'na takımı götüremeyince koltuğu sallanmış, sonrasında ise sağlık problemleri nedeniyle takımdan ayrılmıştı. Burada da tam olarak bahsettiğim alışkanlık durumları devreye girecek. Sonuçta Monsalve çok saygı duyulan bir koçtu ve takımla belli bir uyumu, bir istikrarı vardı.

Şimdi Magnano var takımın başında ve bu uyumu artırırlarsa Brezilya çeyrek finali rahatlıkla görecektir, yarı finale de yakın olacaklardır.

Kadro;

Marcelinho Machado, Alex Garcia, Murilo Becker, Leandro Barbosa, Marcelo Huertas, Anderson Varejao, Guilherme Giovannoi, Tiago Splitter, Joao Paulo Batista, Raul Neto, Marcus Vinicius.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails