20100707

2010 Tour de France || Prologue Etabı

Rotterdam'dan başladı bireysel zamana karşı etabıyla 97. Fransa Bisiklet Turu. Tırmanışın olmadığı, olabildiğince düz, yumuşak sayılabilecek bir etaptı ve tam anlamıyla zamana karşı ustalarına göreydi. 8.9km'lik etabın galibi hiç de sürpriz olmayan bir isim oldu; Fabian Cancellara. İsviçreli bisikletçinin tam da dişine göreydi etap.

Yağmur etkiliydi etap boyunca ve bu her ne kadar düz olsa da bisikletçiler için büyük bir zorluk demekti. Sadece sonlara doğru çıkan isimler etabın ilerleyen bölümlerinde kuru yoldan faydalanabildi. 

Genç Tony Martin oldukça uzun bir süre liderliğini korudu ama Cancellara mükemmel bir performansla, 8.9km'lik etabı tam 10 dakika içinde tamamladı.

Aslına bakarsanız ben bu kadar iyi bir Cancellara'nın arkasında 38 yaşına gelmiş Lance'in - hele ki Floyd Landis'in doping suçlamalarıyla sarsılmış bir Lance'in Cancellara'nın sadece 22 saniye gerisinde kalacağına şaşırdım. 

Prologue etabı hiç kuşkusuz en çok Contador'a zarar verdi. 6. sırada ve Lance'in 5 saniye gerisinde bitirdi. Lance'in bu iyi performansının haricinde RadioShack takımının genel performansı da Astanalı Contador'u endişelendirmiştir; Levi Leipheimer,  Brajkovic ve Klöden ilk onyedinin içerisinde yer almayı başardı. Zaten RadioShack'in neredeyse tamamı muazzam yeteneklerle ve dahası harika domesticlerle dolu.  

Andy Schlack bir hayli gerilerde kalarak bir kez daha asıl işinin tırmanışlar olduğunu gösterdi. Sprinterler arasında ise en iyi dereceyi üçüncü gelen David Millar'ın takım arkadaşı Tyler Farrar yaptı ve Cancellara'nın sadece 26 saniye arkasında kalarak yedinci sırada tamamladı.

Genç Tony Martin ise onbirinci olarak start almanın faydasıyla görece iyi koşullarda yarıştı ve 10:10'luk derecesi üç saatin üzerinde onu birinci sırada tuttu. Ta ki Cancellara'ya kadar. Belki de günün en kötü kapanışı Martin için oldu bu açıdan baktığımızda. 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails