20100704

2010 Güney Afrika || Çeyrek Final, 2.Gün

Paraguay : 0 İspanya : 1 || Viva España !

David Villa Sanchez ! Evet, bu adam İspanya'yı turnuvaya bağlayan adam. Villa atıyor İspanya kazanıyor ve emin adımlarla finale doğru ilerliyorlar. Paraguay karşısında da mutlak favori olan İspanya, hiç de beklemediği bir direnç ve baskıyla karşılaştı. Açıkçası ben de bu denli baskılı ve iyi bir futbol beklemiyordum Paraguay'dan.

Maça çok iyi başlayan Paraguay, rakip kalede Valdez ve Morel'le etkili oldu fakat Iker Casillas geçit vermedi. Her zamanki gibi topu ayağında daha fazla tutan taraf İspanyaydı fakat son Avrupa şampiyonu, Paraguay defansı karşısında adeta duvara çarpıp geri dönüyordu. Bu durumda forvetler de etkisiz kalınca iş orta sahaya düşüyordu. Tam da bu sırada sahneye Xavi çıktı ve uzaklardan harika bir şut çıkardı fakat top az farkla auta gitti.


Paraguay teslim olmuyor, rakip kalede tehlike yaratmak adına baskını arttırıyordu. Dakikalar 41'i gösterirken Nelson Valdez, topu ağlarla buluşturdu fakat gol ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı. Turnuvadaki hakem faciaları bitmek bilmiyor resmen. O kadar çok şey oldu ki, artık bunlar maç skorlarını da açık ve net etkiliyordu.

Kaba taslak bakarsak ;

  1. Almanya-İngiltere maçında belkide İngilizleri kupada tutacak golün verilmemesi.
  2. Arjantin-Meksika maçında, Arjantin'in ofsayt golü .
  3. Paraguay-İspanya maçında verilmeyen Paraguay golü.
  4. ...
  5. ...
Bu liste uzar gider..

Herneyse.. İlk yarı 0-0 sona erdi ve görüldü ki, Paraguay kolay kolay teslim olmayacak. Nitekim öyle oldu ve 2. yarıya da etkili başlayan taraf Paraguay oldu. Bu etkili oyun karşısında zor anlar yaşayan İspanya defansında Pique, 57. dakikada Oscar Cardoza'yı düşürdü ve Paraguay penaltı kazandı. Belki de Paraguay futbol tarihinin dönüm noktalarından biriydi bu. Topun başına geçen Oscar Cardozo'nın penaltısı Casillas'a takılıyor ve Paraguay çok önemli bir fırsatı tepiyordu.

Maçta heyecan doruk noktalarına ulaştı ve top bir o kaleye bir bu kaleye gitmeye başladı. Penaltının şokunu üstünden atamayan Paraguay şimdi de kendi kalesinde bir penaltıya sebebiyet veriyor ve İspanya için öne geçme şansını elleriyle veriyordu Matadorlara. Dakika 59. Bu sefer topun başında Xabi Alonso vardı ve topu ağlarla buluşturdu fakat hakem penaltıyı geçerli saymadı ve tekrar kararı verdi. Sebebi çok açıktı; oyuncu topa vurmadan ceza sahasına giren oyuncular vardı. Peki, eyvallah diyelim.. Topun başına bir daha geçen Xabi, bu sefer topu kaleci Villar'a nişanlıyordu. Fakat ne gariptir ki bu penaltı sırasında ceza sahasına giren oyuncu sayısı hiçte azımsancak kadar değildi. İlk penaltıyı iptal eden kahraman hakemimiz bu sefer neden penaltıyı geçerli saydı pek bir anlam veremedim.

Bu dakikadan sonra oyunun hakimiyeti tamamen İspanya'ya geçti ve oyunu tamamen Paraguay'ın sahasına yıktı. Iniesta, Xavi ve David Villa, Paraguay kalesini ablukaya aldı ama kaleci Villar direniyordu. Ta ki 82. dakikaya kadar.. Böylesine ilginç maça da böyle gol yakışırdı aslında. Pedro'nun vuruşunda direkten dönen topu David Villa tamamladı. Top önce sol direğe ardından da sağ direğe çarparak ağlarla buluştu ve İspanya 1-0 öne geçti. Kalan dakikalarda da rakibine top yüzü göstermeyen bencil İspanya orta sahasıyla birlikte maç sona eriyor ve İspanya, Almanya'nın yarı finaldeki rakibi oluyordu.

Turvuvanın en iyi futbolunu ortaya koyan Almanlar , son avrupa şampiyonasında finalde kaybettikleri İspanya karşısına rövanş maçı için çıkacaklar. Eee o zaman haydi iyi seyirler... :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails