20100707

2010 Güney Afrika || Yarı Final , 1.Gün


Hollanda : 3 Uruguay : 2 || Bir Rüya Gerçekleşirken...

Nasıl başlasam karar veremiyorum . O kadar mutlu oldum ki sanki biz finale çıkmışız...Eee kolay değil kaç nesil bekledi bu anı. Her turnuvada gönüllerin şampiyonu olan Hollanda , şimdi finalde ve kupanın bir ucundan tutmuş , rakibini bekliyor . Düşünün ki ben daha 21 yaşındayım ve Hollanda'nın şampiyonluğunu nasıl özlemle bekliyorum. Bir de o meşhur '74 döneminden beri bekleyenler var ki sanırım onlar şampiyonluk sonrası Taksim'de 70-80'ler partileri havasında kutlamalarla ortaya çıkıcaklar. Bir bakmışız her taraf turuncu , neden olmasın ? :)

Maçın favorisi Hollandaydı fakat bir yandanda Uruguay'ın oynadığı güzel futbol ve Forlan'ın , bu maçı öyle kolay kolay Hollanda'ya bırakmayacağını da biliyordum. Nitekim öyle oldu. Maç her ne kadar durgun geçiyor gibi görünse de yarı finale yakışır gollere sahne oluyor ve bizlerde ekran başında mest oluyorduk...

Hollanda maça hızlı başladı. Henüz 3. dakikada Sneijder'in ortasında kalecinin çeldiği top Kuyt'ın önüne düştü fakat Kuyt zor olanı yaptı ve topu auta yolladı. Maç ortada geçiyor , iki takımda pas yaparak rakip kaleye gitmeye çalışıyordu. Dakikalar 18'i gösterirken Van Bronchorst sahneye çıkıyor ama ne çıkış... Sol çaprazdan öyle bir vuruyor ki kalecinin onu çıkarmasına imkan yok. Gol çok tanıdık geliyor , eskilerden bir tat ağzımızda... Sol çapraz , yaklaşık 40 metre ... Öyle bir gol ki bir anda kendimizi "Haaaagiiiiiiii" derken buluyorduk... Herneyse , Hagi'den konuşmaya başlarsam duramam . En iyisi maça dönmek :) .

Daha bu golün heyecanı üstümüzdeyken bu sefer sahneye Diego Forlan çıktı. Dakikalar 41'i gösterirken , Forlan ceza sahası dışından öyle bir vurdu ki 1.97'lik Stekelenburg üstüne gelmesine rağmen çıkaramıyordu topu. Sanırım futbolcular Jabulani'ye alışmış olucak ki böylesine güzel goller izliyoruz. Jabulani'ye inat çok uzaklardan atılan karşılıklı 2 golle ilk yarı 1-1 sona erdi ve beklediğim gibi Uruguay'ın teslim olmaya niyeti yoktu.

İkinci yarı daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İki takımda arkayı sağlam tutmanın peşindeydi malum bu maçın telafisi yok. Tam da sıkılmaya başlamışken Sneijder sahneye çıktı ve takımını 2-1 öne geçirdi. Ceza sahasının sol çaprazından yaptığı vuruş , direk dibinden ağlarla buluştu. Hollanda gazı almışken dururmu hiç , dakika 72'de bu sefer Robben sahneye çıkıyor ve takımını 3-1 öne geçiriyordu.Robben , Dirk Kuyt'ın yaptığı ortaya mükemmel bir kafa vuruşuyla karşılık veriyor ve Real Madrid'e bir selam daha çakıyordu. Hala anlamıyorum bu adamı hangi akla hizmet bıraktılar.

Bu dakikadan sonra Uruguay tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklense de golü bulamadı ve geride geniş boşluklar bıraktı. Fakat Hollanda tıpkı Brezilya maçında olduğu gibi gene bu pozisyonları değerlendiredi. Hollanda tam da final havasına girmişken , dakika 90+1'de Perreria'nın attığı gol , Uruguay'ı umutlandırdı. Maç 3-2 oldu ve Uruguay az da olsa ümitlendi fakat artık çok geçti...Hollanda 1974 ve 1978'den sonra 3.kez finale çıkma başarısı gösteriyor ve turuncu şenlik başlıyordu.



Ve şimdi Hollanda koşar adım finale gidiyor... Kalbimiz sizinle portakallar....




Bir ihtimal daha var o da şampiyonluk mu dersin ? ...



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails