20100701

2010 Güney Afrika || 2.Tur, Dördüncü Gün


İspanya : 1 Portekiz : 0 || Güle Güle Ronaldo



Maç öncesi kağıt üzerinde İspanya daha ağır basıyordu ve Portekiz'in İspanya'yı elemesine gerçekten sürpriz gözüyle bakılıyordu. Kağıt üzerinde bu üstünlük sahaya da yansıdı ve İspanya zor da olsa Portekiz'i eleyip çeyrek finale yükseldi.

Maça hızlı başlayan İspanya , David Villa ile tehlikeler yarattı ama kaleci Eduardo gole izin vermiyordu.Grup maçlarında beklentilere karşılayamayan İspanya , bu maçta adeta Euro 2008'den kalma bir futbol sergileyerek heyecan yarattı. Atak üstüne atak yapan İspanya , çeyrek finali ne kadar çok istediğini bizlere çok iyi yansıtıyordu. Portekiz'de ise tüm gözler ronaldo'nun üstündeydi. Fakat ronaldo istediklerini sahaya yansıtamıyordu .

Dakikalar 20'yi gösterirken , Portekizli oyuncu Tiago'nun şutunu Casillas güçlükte kurtadı , kaleye yönelen topa müdahale etmek isteyen Ricardo Costa'ya ise Casillas müsade etmedi ve topu kornere çeldi. İlk yarıda kalan dakikalarda her iki takımda kanatlardan etkili olmaya çalışıyordu. İspanya , Sergio Ramos'un yaptığı ortada Xavi'yle tehlike yaratırken , Portekizde Meireles'in ortasında Almedia istediği vuruşu yapamıyordu.Böylece ilk yarı 0-0 sona eriyordu.

İkinci yarıya her iki takımda oldukça hırslı başladı ve bunun sonucunda karşılık top kayıpları yaşandı. 51.dakikada Almedia'nın ortasında Puyol'a çarpan top kaleye yöneldi fakat top Casillas'da kaldı. Bu dakikadan sonra oyunun hakimiyeti İspanya'ya geçti fakat portekiz defansı gole izin vermiyordu. Dakika 57'de portekiz'in maç boyunca en etkili silahı olan Almedia çıktı ve yerine Danny girdi. İspanya'da ise Torres yerini Llorente'ye bıraktı . Bana kalırsa maçın kırılma anı bu değişikliklerdi.

Llorente oyuna girer girmez Sergio Ramos'un ortasında topa uçarak kafa vurdu fakat top az farkla auta gitti.İspanya bastırıyor adeta gol geliyorum diyordu. Maçın etkili isimlerinden David Villa 62.dakikada İniesta'nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kaldı , vuruşu kaleciden döndü fakat dönen topu tamamlayan David Villa takımını 1-0 öne geçirdi.

Ve işte İspanya'nın istediği olmuş ve İspanya klasik bir şekilde top çevirerek rakibini adeta çıldırtmaya başlamıştı. Hani o her 2 lafımızdan biri olan Xavi , İniesta var ya işte o arkadaşlar iş başındaydı. İş sadece top çevirmekte değil aslında bunu hepimiz biliyoruz. İspanya bu işi yaparken aynı zamanda mükemmel ataklarda organize edebiliyordu. Nitekim David Villa hem takım arkadaşlarının yardımlarıyla hem de kendi kişisel çabalarıyla portekiz kalesinde tehlike yaratıyordu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca İspanya , çeyrek finalde Paraguay'ın rakibi oluyordu.

Maçın sonucu bir yana Cristiano Ronaldo'nun vasat futbolu da maça damga vurdu. Olur olmaz yerden şut çekmesi , gereksiz çalımlarıyla adeta saçmalıyordu Ronaldo. Maçta kötü oynamanın ve bununla birlikte elenmenin siniriyle maç sonunda kamera'ya tüküren Ronaldo tartışılmaya devam edecek gibi.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails