20100627

2010 Güney Afrika || 2. Tur, İkinci Gün


Almanya : 4 İngiltere : 1 | 1966'nın intikamı

Tam 44 yıl, 11 Dünya kupası geçmişti o malum maçtan sonra.. İngilizler gol olup olmadığı halen tartışılan bir pozisyonla uzatmalarda 3-2 öne geçmiş ardından 4.golü bulup dünya kupasına uzanmışlardı. Bu tartışma 44 yıldır devam etmekteydi ama bugün bu tartışma çok daha başka boyutlara taşınacak gibi görünüyor.

Her neyse, şimdilik maça geçelim ...

Almanya maça oldukça etkili başladı ve atak üstüne atak yapmaya başladılar.İngilizlerde ise bir panik havası hakimdi. Almanların etkili oyunu 20. dakikada golle sonuçlandı ve Almanya Klose'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Defansın arasına atılan pası iyi değerlendiren Klose, Dünya kupaları tarihindeki 12.golüne ulaşıyor ve böylece Ronaldo'yu yakalamasına sadece 3 gol kalıyordu ayrıca Pele'yle gol sayılarını da eşitliyordu. İlerleyen dakikalarda Almanya etkili oyununu sürdürüp rakip kalede etkili oldu ama kaleci James, Klose'ye geçit vermedi.

Dakikalar 32'yi gösterdiğinde ise bu sefer sahneye Lucas podolski çıkıyor ve takımını 2-0 öne geçiriyordu. Gene defansın arasına atılan bir topla gelen gol , İngiltere'nin defans zaaflarını açıkça ortaya koyuyordu.

İngilizler şaşkındı , kulübede Beckham endişeli gözlerle arkadaşlarını takip ediyordu. Fabio Capello ise üst üste gelen defans hatalarına isyan ediyordu adeta. Tam Almanlar maçı kopardı , götürecek derken sahneye çıkan Upson durumu 2-1'e getiriyor ve takımını yeniden ateşliyordu. Bu golden 1 dakika olacak olanlar ise belkide maçın kader anıydı...

Frank Lampard'ın uzaklardan attığı şut önce üst direğe çarpıyor ardından kale çizgisinin 30 cm kadar içerisine çarpıp dışarı sekiyordu ama hakem Espinoza belki de hakemlik kariyerini sona erdirebilecek bir hataya imza atıyordu. Bu pozisyondan sonra Almanlar oyunun kontrol altında tutarak ilk yarının 2-1 bitmesini sağladı.

2.yarıya İngiltere oldukça etkili başladı ve 52. dakikada Lampard'la Alman kalesinde tehlike yarattı fakat direkler gene gole izin vermedi. İngilizler gol için bastırıyor, Almanlar ise kontra atak beklercesine rakibi üzerine çekiyordu. Dakika 67'de serbest vuruş kazanan İngilizler baraja takılıyor ve Almanya kontra atağı başlıyordu. Çok iyi kontraya çıkan Almanlar 3.golü Müller'le buluyordu. Bu golden sonra dağılan İngiltere defansta geniş boşluklar bıraktı ve Almanlar Mesut Özil ile başlattıkları atağı gene Mesut'un asistiyle sonladırıp 4-1 öne gecti. Golün adı gene Müllerdi...

Bu dakikadan sonra ise ünlü filozof Capello , oyuna Emile Heskey'i sokuyordu fakat bu da skora bir etki etmeyecek ve Almanya 4-1'lik skorla çeyrek finale yükselecekti.

Her ne kadar İngilitere'nin golü verilmemiş olsa da Almanlar maçın mutlak hakimiydi ve maçı kesilikle haketti. Gene de es geçilen bu gol uzun yıllar konuşulacak gibi.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails