20100627

2010 Güney Afrika || 2. Tur, Birinci Gün

ABD: 1 Gana: 2

Maç öncesi Amerika mutlak favori olarak görünüyordu fakat işler hiç de beklendiği gibi gitmiyordu Amerika için.

Gana maça çok hızlı başladı ve henüz 5. dakikada Clark'tan kaptığı topla rakiplerini bir bir geçen Boateng'in ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Açıkcası golde kalecinin bana göre hatası vardı. Biraz önde gibiydi ya da ben çok maç izledim ve kendimi iyice birşey sanmaya başladım :p

Her neyse kaldığımız yerden devam edelim. Gana golden sonra beklendiği gibi geriye çekilmedi ve ilk yarı boyunca etkili olan taraftı. Son paslarda biraz daha iyi olsalar farkı arttırmamaları için hiçbir sebep yoktu. İlk yarı böylece 1-0 Gana'nın üstünlüğüyle sona erdi.

Amerika 2. yarıya Benny Feilhaber değişikliğiyle başladı ve önce Feilhaber ardından Dempsey'le bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Fakat bu baskın oyun 60. dakikada meyvesini verdi. Dempsey'in düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Landon Donovan'la gole çevirdi. Bu golden sonra her 2 takımda bir kaç pozisyona girmesine rağmen golle sonuçlandıramadılar. Böylece maç uzatmalara gitti...

Gana ilk devrede olduğu gibi uzatmalara da iyi başlayan takımdı. Atak futbolunu devam ettiren Gana, 93. dakikada Asamoah Gyan'ın ayağından bulduğu golle 2-1 öne geçti.Bu golle birlikte Gyan turnuvadaki penaltı olmayan ilk golünüde atmış bulundu. Arkadaş adamın 4 golü var 3'ü penaltı :)

Bu dakikadan sonra Amerika rakip kalede etkili olmaya çalışşa da bu çabalar sonuç getirmedi.Böylece Gana maçı 2-1 kazanarak çeyrek finalde Uruguay'ın rakibi oldu.

Gana dünya kupaları tarihinde çeyrek finale yükselen üçüncü Afrika ülkesi oldu. Umarım yollarına devam ederler.

Bunun yanı sıra, b
elki de işin en güzel yanı Afrikada yapılan bir turnuvada, bir Afrika takımının yoluna devam etmesiydi.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails