20100626

2010 Güney Afrika || 2. Tur, Birinci Gün

Uruguay: 2 Güney Kore : 1

Evet, aslına bakarsanız maçı bu resimle bile özetleyebiliriz. Bu adamın adı Luis Suarez. Ajax formasıyla Hollanda Ligi'nde fırtınalar estiren bu adamın bu denli iyi bir performans sergilemesini şahsım adına beklemiyordum. Ama bu adam bugün maçta fark yaratan futbolcu oldu. Bu sene Ajax'ın bu adamı elinde tutması çok zor diyeceğim ama zaten Ajax da parayı görünce oyuncuyu çayıra salan bir takım sonuçta, o yüzden pek bu durumdan şikayetçi olduklarını zannetmiyorum :)

Her neyse, gelelim maça. Maçın başlamasıyla birlikte Güney Kore daha fazla topa sahip olan takım konumundaydı. Uruguay kalesindeki ilk önemli tehlikeyi 4. dakikada Chu Young'un sert şutuyla yarattı ve bu top direkten döndü.

Ufak bir şaşkınlık sürecinden sonra toparlanan Uruguay maçın 8.dakikasında Suarez'in ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti.
Forlan'ın yaptığı ortada arka direkte boş pozisyonda o golü atmak Suarez için pek de zor olmadı.

Uruguay golden sonra daha kontrollü bir oyun sergiledi ve bu oyununu ilk yarı sonuna kadar devam ettirdi. Güney Kore ise rakip kaleye daha etkili bir biçimde gelse de Lugano önderliğindeki Uruguay savunmasını aşmayı başaramadı.

2. yarıda ise ilk yarıda olduğu gibi Güney Kore daha baskılı bir şekilde başladı ve birçok önemli pozisyon yarattılar fakat golü ancak 68. dakikada bulabildiler. Golün sahibi ise Chung Young'du. Bu golle beraber skor 1-1 olmuştu.

Golden sonra daha fazla risk alan Uruguay, rakip kalede daha etkili olmaya başladı. Kısacası Uruguay oynamak istediği zaman gayet de güzel oynuyordu. Ama sağanak yağış altında oynanan maç iki takım oyuncularını da oldukça zorladı. Bir tek kişi haricinde. Günün kahramanı Luis Suarez. Dakikalar 80'i gösterdiği anda sahneye çıkan Suarez, normal şartlar altında bile yapılması zor olan bir vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi.

Maçta bu dakikadan sonra geriye yaslanan Uruguay, kalesinde bir kaç tehlike yaşadı fakat gerek Güney Kore'li oyuncuların beceriksizliği gerekse kaleci Fernando Muslera'nın kurtarışlarıyla bunlardan sıyrıldı ve maç böylece 2-1 Uruguay lehine bitti.

Çeyrek finale yükselen ilk takım olan Uruguay, ABD-Gana maçının galibini beklemeye başlamıştı bile.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails