20100520

2010 FIFA World Cup || Kadrolar II

Belki de Brezilya'yla birlikte en çok merak edilen kadro. Herkesin kendine göre Arjantin kadrosu mutlaka vardır ama söz konusu olan eleme turlarında inanılmaz derecede çok oyuncu değiştiren ve kullanan Maradona olunca insan merak etmeden, bu sefer kimi almayacak demeden edemiyor. Bu sefer sunduğu 30 kişilik kadroda fazla sürpriz yok, asıl sürprizleri evine dönecek olan 7 kişilik grupta görebiliriz.

Bakalım Messi'ye göre şerbet verebilecek mi Maradona. Veron/Messi ikilisinin yanında Gutierrez, Maxi Rodriguez ve Di Maria gibi isimlerin kanatlarda yapacağı iş de inanılmaz büyük önem taşıyacak. İlerdeki bitirici güçler zaten top bekliyor, orada sıkıntı yok. Maradona sadece doğru taktiğe karar versin don değiştirir gibi rotasyon değiştirmesin. Bir de.. Ne düşünüyordu acana Cambiasso'yu almazken?

Kaleci: Sergio Romero (AZ), Diego Pozo (Colon), Mariano Andujar (Catania)

Defans:
Gabriel Heinze (Olympique Marseille), Martin Demichelis (Bayern München), Nicolas Otamendi (Velez Sarsfield), Walter Samuel (Internazionale), Juan Insaurralde (Newell's Old Boys), Clemente Rodriguez (Estudiantes de La Plata), Nicolas Burdisso (AS Roma), Fabricio Coloccini (Newcastle United), Ariel Garce (Colon)

Orta Saha: Javier Mascherano (Liverpool), Jonas Gutierrez (Newcastle United), Angel Di Maria (Benfica), Mario Bolatti (Fiorentina), Juan Sebastian Veron, Jose Sosa (Estudiantes de La Plata), Javier Pastore (Palermo), Jesus Datolo (Olympiakos Piraeus), Juan Mercier (Argentinos Juniors), Sebastian Blanco (Lanus), Maxi Rodriguez (Liverpool)

Forvet:
Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuain (Real Madrid), Carlos Tévez (Manchester City), Sergio Aguëro (Atletico Madrid), Diego Milito (Internazionale), Martin Palermo (Boca Juniors) ve Ezequiel Lavezzi (Napoli)
Nijerya
FIFA Rankings, 20

Lars Lagerback'ın ön kadrosu da aşağıdaki gibi olacak. Yine her zamanki gibi doğuştan atletik bu adamların öne çıkan özelliği hücumları olacak. Ve iş topun arkasına geçmeye geldiğinde tek şansları ciğersizlikleri olacak. Victor Obinna'dan Martins'e kadar o kadar geniş bir hücum güçleri var ki.

Lagerback ve takımı gruplardan çıkamazlarsa büyük hüsrana uğrayacaklardır ve bu onlar için büyük bir başarısızlık anlamına gelecektir. Bakalım, 1 Haziran olsun son kadroları görelim grupları daha da şekillendiririz artık. Utaka'lar hücum hattına yer alırken yaşayan efsanemsi adam Nwankwo Kanu bir kez daha kupada olacak.

Kaleci: Vincent Enyeama (Hapoel Tel Aviv), Austin Ejide (Hapoel Petah Tikva), Bassey Akpan (Bayelsa United), Dele Aiyenugba (Bnei Yehuda)

Defans: Taye Taiwo (Marseille), Uwa Elderson (Rennes), Chidi Odiah (CSKA Moskova), Joseph Yobo (Everton), Onyekachi Apam (Nice), Dele Adeleye (Sparta Rotterdam), Rabiu Afolabi (Red Bull Salzburg), Danny Shittu (Bolton Wanderers), Terna Suswam (Lobi Stars)

Orta Saha: Brown Ideye (Sochaux), Kalu Uche (Almeria), Dickson Etuhu (Fulham), Victor Obinna (Malaga), John Obi Mikel (Chelsea), Sani Kaita (Alania Vladikavkaz), Lukman Haruna (Monaco), Yusuf Ayila (Dinamo Kiev)

Forvet: Nwankwo Kanu (Portsmouth), Obafemi Martins (Wolfsburg), John Utaka (Portsmouth), Peter Utaka (OB), Osaze Odemwingie (Lokomotif Moskova), Victor Anichebe (Everton), Chinadu Obasi (Hoffenheim), Ikechukwu Uche (Real Zaragoza)

Güney Kore

FIFA Ranking, 47

Güney Kore ve ön kadrosu teknik direktör Jung-moo tarafından açıklandı. Güney Kore'ye bakınca yine o Asyalılar'a mahsus çalışmayı ve işbirliğini seven yapıyı görebiliyoruz. Sung Park'ın varlığı onlar için en büyük ateşleyici etken olacak ama yine büyük bir problemleri var ki o da Avrupa'nın dozerleri karşısında bir hayli minyon sayılabilecek olmaları.

Jung-moo Kore tarihinin en büyük futbolcularındanmış zamanında. Hatta 80'lerde PSV'de oynamışlığı. İnanılmaz mücadeleci bir adam. Takımına önce savunma mantığını yerleştirmiş durumda ama oyunu da çirkinleştirmemeye çalışıyorlar. Zaten Hollanda'da futbol oynamış bir teknik direktörden oyunu çirkinleştirmesini bekleyemezsiniz. Chu-Young ve Park takımının en önemli oyuncularının başında geliyorlar.

Kaleci: Kim Young-Kwang (Ulsan), Lee Woon-Jae (Suwon), Jung Sung-Ryong (Seongnam)

Defans: Kang Min-Soo (Suwon), Kwak Tae-Hwi (Kyoto), Kim Dong-Jin (Ulsan), Kim Hyung-Il (Pohang), Oh Beom-Seok (Ulsan), Lee Young-Pyo (Al Hilal), Lee Jung-Soo (Kashima Antlers), Hwang Jae-Won (Pohang), Cho Won-Hee (Suwon Bluewings – on loan from Wigan), Cha Du-Ri (SC Freiburg), Cho Yong-Hyung (Jeju)

Orta Saha: Koo Ja-Cheol (Jeju), Ki Sung-Yong (Celtic), Kim Bo-Kyung (Oita), Kim Nam-Il (Tom Tomsk), Shin Hung-Min (Pohang), Kim Jae-Sung (Pohang), Kim Jung-Woo (Gwangju), Lee Chung-Yong (Bolton), Kim Chi-Woo (Seoul), Park Ji-Sung (Manchester United)

Forvet: Park Chu-Young (AS Monaco), Ahn Jung-Hwan (Dalian Shide), Lee Seung-Ryul (Seoul), Yeom Ki-Hun (Suwon), Lee Keun-Ho (Jubilo Iwata), Lee Dong-Guk (Jeonbuk)

Yunanistan

FIFA Ranking, 12

Yunanistan. Otto Rehhagel gelene kadar esamesi okunmayan takım, şimdi belki çoğu kişinin en çok nefret ettiği oyunu oynayarak pek çok takımın ayağını kaydırıyor. En basiti ev sahibi Portekiz'den çaldıkları Euro 2004 şampiyonluğu. Bu anlamda merak ediyordum Rehhagel'in kadrosunu, aynı gömülü savunma, kontraya dayalı hücum mantalitesine devam mı edecek diye. Gol yemezsen atabilirsin mantığına devam edecek gibi gözüküyorlar.

Nikopoulidis artık yok nihayet, şampiyon Panathinaikos da 10 kişi vermiş durumda kadroya. Ön kadro aşağıdaki gibi. Otto Rehhagel de kadronun son halini, 23 kişilik final kadrosunu 1 Haziran günü bildirecek. Ben de 2 Haziran'da son halleri vericem.

O sıkıcı catanaccio tarzıyla yine iki stoper ve önlerinde bir liberoyla oldukça sert ve sağlam bir savunma hattı kurup gol için duran toplara ve kontralara bakacaklar. Anti-futbol hayırlı uğurlu olsun, ama savunma da bir sanattır. Güzel yanını görmek lazım.

Kaleci:
Michalis Sifakis (Aris Salonika), Alexandros Tzorvas (Panathinaikos), Kostas Chalkias (PAOK Saloniki)

Defans:
Giorgos Seitaridis (Panathinaikos), Loukas Vintra (Panathinaikos), Evangelos Moras (Bologna), Socrates Papastathopoulos (Genoa), Sotiris Kyrgiakos (Liverpool), Avraam Papadopoulos (Olympiakos), Vasilis Torosidis (Olympiakos), Nikos Spiropoulos (Panathinaikos), Stelios Malezas (PAOK Saloniki), Giorgos Tzavellas (Panionios), Kostas Manolas (AEK), Giorgos Galitsios (Olympiakos), Stergos Marinos (Panathinaikos)

Orta Saha:
Kostas Katsouranis (Panathinaikos), Alexandros Tziolis (Siena), Giorgos Karagounis (Panathinaikos), Sotiris Ninis (Panathinaikos), Christos Patsatzoglou (Omonia Nicosia), Grigoris Makos (AEK), Sakis Prittas (Aris), Lazaros Christodoulopoulos (Panathinaikos)

Forvet:
Angelos Charisteas (FC Nürnberg), Dimitris Salpigidis (Panathinaikos), Pantelis Kapetanos (Steaua Bükreş), Theofanis Gekas (Hertha BSC), Giorgos Samaras (Celtic) ve Kostas Mitroglou (Olympiakos)

2 yorum:

Volvox dedi ki...

Geçmiş dünya kupalarında Arjantin'i desteklesem de bu sefer İngiltere diyorum.

Adsız dedi ki...

Vallahi ben bilemiyorum bu sefer, gönlüm Hollanda'dan yana ama '74 kazanamadıysa bunlar hiç kazanamaz da demiyo değilim bir yandan. Bakalım, umarım herşeyiyle heyecanlı ve keyifli geçer.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails