20100322

Maradona + Ronaldo = Messi (es más grande que Maradona)

Ben demiyorum, El Mundo Deportivo diyor. Hatta bu gidişle Marca bile söyleyecek bu övgüleri. Hakikaten bir haftadır yaptığı işler akıl sınırlarını zorlar cinsten.

Bir hafta içinde 8 gol atmak nedir arkadaş? 6 gol ligde, 2 gol Şampiyonlar Ligi'nde. Önce Valencia'yı sonra Zaragoza'yı tek başına yendi. En sonunda Zaragoza maçında da yeter ulen dedi, verin şunu bana Ibra da atsın biraz dedi. Aldı topu, attı çalımları kaptı penaltıyı.

Resme tıklayınca büyüyor olması lazım. Soldaki ilk sütunda Barcelona'nın 100'ler Kulübü var. İkinci sırada Messi'nin kurbanı olan kaleciler, en altta da Messi'nin gol atmaya bayıldığı takımlar listelenmiş. Messi'nin üzerinden çıkan oklar ise hangi uzvuyla kaç gol attığını gösteriyor. Karnındaki maçı da ben söyliyim; Estudiantes, Kulüpler Kupası.

Sağdaki yüzdelik dilimler ise 75 maçta attığı 101 golün çeşitli dağılımlarını gösteriyor. İlk dilimcik hangi turnuvada kaç gol attığı. İkinci iç ve dış saha golleri. Üçüncüsü ise ceza sahası içinden ve dışından attığı goller. Ceza sahası içinden 92 golü var.

İzlemesi hakikaten muazzam bir keyif. Küçükken çok üzülürdüm Maradona'yı Pele'yi izleyemedim diye. Biraz büyüyünce Cruyff'ları öğrendim, onlara daha da üzüldüm canlı izleyemedim diye. Figo'ya Zidane'a yetiştim ama yine çok büyük değildim. 2005-2006'da Zidane'la Figo'nun da artık yavaş bırakacağını kendime kabul ettirdiğimde "ee" demiştim, "sırada kim var?". Ümitsizdim. Ama Messi. Ve hakikaten, bu adam neyin nessi?

Tanrı seni Axel Witsel'den korusun Messi. Sakatlanmayasın e mi.

2 yorum:

tanjue dedi ki...

Höh fazla abarmışlar:) ama ben bile bu bebek yüzlüyü reddedemiyorum. Azıcık artıs ol şu şöhretin etkisini göreyim üzerinde ya.. Sırf bebek yüzlülüğü yüzünden nefret edicem heriften. Zaten CR de daha yetenekli:))

Adsız dedi ki...

ahahha CR'den daha yetenekli mi bilemicem ama CR'nin repertuarı daha geniş, onu biliyorum :) gerçi bu sezon Messi de baya genişletti kartlarını; frikik golleri arttı dışardan daha çok şut kullanıyo vs vs..

ama şimdi lütfen son 1 haftadır yaptıkları ayıp değil de ne?? :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails