20091217

Vuelta 2010 Güzergahı ve Etaplar

Eveet, yaza bir heyecan randevusu daha. Ve belirlenen güzergahla birlikte bu heyecan biraz daha arttı. İlk göze çarpan çok daha az zamana karşı olması ve bu seneki rotada daha fazla dağ etabının olması.

65. Vuelta tur tarihinde bir ilkle başlayacak; bir gece yarışı. Ağustos 28'de Sevilla'dan start alacak olan tur 21 etaptan ve toplam 3,350km'den oluşacak. Yaklaşık üç hafta sürecek olan Vuelta, Madrid'de sona erecek. Zaten Grand Tour'ların son etabı başkentte son bulur. Bunu TdF'tan da biliyoruz. Hatırladığım kadarıyla sadece bir kez denenmişti ve turun sonlarına doğru ilgi hızla düşmüştü. Yani başkentte Grand Tour bitirmek biraz da turun pazarlanmasını, gösterilen ilginin canlı tutulmasını sağlamaktı. Ama bu dediğim galiba çok eski bir TdF. Neyse, hatırlayamadım.

Turun ilk etabı olan bu gece yarışı Sevilla'dan başlayacak ve sporcular yaklaşık 17km'lik bir etap gidecekler Sevilla'da. Yarış da Sevilla saatiyle akşam 9'da başlayacak. Bu iki zamana karşıdan biri olacak; bir Takım Zamana Karşı etabı (TeamTimeTrail). İkinci zamana karşı ise bireysel zamana karşı ve turun son etaplarına doğru; 46km'lik 17. etap - Penafiel.

Ayrıca turda altı tane tepe finish'i olacak, 2009'dan bir fazla, bunlardan iki tanesi tura yeni katılan etaplar. Birincisi 16. etap olan Cotobello ve Madrid'e gelmeden hemen önce; Bola del Mundo. Ayrıca 2009'da tura alınmayan Pyrenees de tekrar Vuelta'da. Diğer dağ etapları ise şöyle; etap 8: Xorret del Cati, etap 11: Andorra, etap 14: Pena Carbarga, etap 15: Lagos de Covadonga. Üçüncü etap Malaga'da olucak ve büyük ihtimalle de muazzam bir finish'i olucak; Gibralfo Kalesi'nin gölgesinde geçilecek finish çizgisi..

Ayrıca çok da büyük bir yenilik var Vuelta'da; liderlik mayosunun rengi artık kırmızı. Yani genel klasman lideri artık kırmızı mayo giyecek; tıpkı futbol ve basketbol milli takımlarının forması ve Davis Cup'ta İspanyollar'ın giydiği kırmızı. Ve aslında biraz da İspanya'nın son yıllarda bu üç milli takımıyla kazandığı başarılara atfen yapılacak bu değişiklik ve tabi bu renk çok daha fazla "İspanyol". Bildiğiniz üzere daha öncesinde 1999'dan bu yana altın, daha çok söylenen adıyla sarı mayo kullanılıyordu genel klasman liderleri için.

Son zamanların en kalabalık, en heyecanlı ve en yoğun yazı bizleri bekliyor. Dünya Şampiyonaları, Grand Tourlar, Grand Slamler.. Çok büyük bir yaz olacak, çok.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails