20091218

Şampiyonlar Ligi Birinci Tur Eleme Maçları

Kuralar yaklaşık 40 dakika önce başlayan programla belli oldu. Yaklaşık 15dk. sonra da UEFA Avrupa Ligi'nin kura çekimi başlayacak. Şampiyonlar Ligi eşleşmeleri ise şöyle;

VfB Stuttgart - FC Barcelona
Internazionale - Chelsea
Olympiakos - Bordeaux
Bayern Münih - Fiorentina
CSKA Moskova - Sevilla
Lyon - Real Madrid
Porto - Arsenal
Milan - Man Utd

Elbette ki ilk ilgi çeken eşleşme Chelsea - Inter eşleşmesi. Mourinho'nun tekrar Stamford Bridge'e gideceği maç. Ayrıca Carlo Ancelotti ve Mourinho ikilisi önceki takımlarında tam zıt liglerdeydi; Ancelotti Milan'ı çalıştırırken Mourinho da Chelsea'deydi. Dolayısıyla çok keyifli ve çekişmeli bir eşleşme olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Her ne kadar iki takım da bana genel olarak soğuk gelse de futbola bakmak lazım ve tabii Mourinho'nun muhtemel açıklamaları.

Bir diğer keyifli eşleşme de Lyon - Madrid eşleşmesi. Barcelona ard arda kazanan ilk takım olmak için çeyrek final adına görece de olsa kolay bir eşleşme yakalamış olsa da Real Madrid de kendi evinde, Santiago Barnebau'da oynanacak olan finale çıkmak için mücadele edecektir; daha ilk turdan elenmek istemeyeceklerdir.

İlk maçlar 16-17 Şubat'ta oynanacak. Sonrakiler ise 23-24 Şubat'ta. Bunlar ilk ayaklar. İkinci maçlar ise 9-10 ve 16-17 Mart'ta oynanacak. Çeyrek Finaller 30/31 Mart ve 6/7 Nisan, Yarı Finaller 20/21 ve 27/28 Nisan'da ve Final de 22 Mayıs Cumartesi günü Santiago Bernabeu'da.

Aslında tüm maçlar çok keyifli olacak, sadece Şampiyonlar Ligi olması bile mücadeleyi çok daha üst düzeye çekecektir. Avrupa'nın play-off'ları desek yeridir. Bakalım, yarım saat içinde de Avrupa Ligi kuraları belli olur, ne çıkacak kısmetimize.

6 yorum:

tanjue dedi ki...

Herşey iyi güzel de Real elenmek mi isteyecek ilk turdan Signora emin misin:)) Hızlı yazmaya çalışırken küçük bir hata olmuş:) Onun dışında İnter(çünkü Mourino baba var) ve Real'ciyiz( cunku CR'nın gol krallıgına baya para basmış bir dostum var:)). Bir stutgart sempatızanı olaraksa umutsuzum malesef. Uefa'nın bazı eşleşmeleri daha güzel olur bu turdan sanki. Mesela bir Atletico geliyormuş İstanbul'a ,zevkli olacaktır Aguero Forlan Simao gibileri canlı izlemek di mi?:) Bekliyorum yorumlarını, bence bahtsız kuraya.

Adsız dedi ki...

Aa evet olmuş öyle bir küçük(!) hata, okulda sınavı beklerken yazmıştım :)

Açıkçası ne Inter'e bayılırım ne de Chelsea'yi severim. Ama hangisi dersen, Inter'i isterim. Maalesef şuanki performansla Chelsea daha yakın duruyor, ilk maç da İtalya'da. Bakalım :)

Stuttgart ise olabilecek en kolay eşleşmeye sebep oldu. Gerçi yazıda da dedim ya, son 16 biraz da play-offların başlangıcı gibi. O yüzden her ne kadar Barça adına kolay gibi gözükse de Stuttgart'ın mücadelesi de üst düzey olacaktır.

Atletico Madrid'e gelince, finalden çıktıktan sonra öğrendim ve bir soğuk su da bu eşleşmeyle çarptı suratıma :)) Ama ilk maç İspanya'da açıkçası çok ümitliyim ben :) Agüero'yu canlı kanlı görmek lazım!

tanjue dedi ki...

Aguero'yu goruruz ya onu dert etme, Sami Yen şurası zaten:) Ama onu geçseniz de Cahil'i görsek daha bi şukela olur benim için valla:D Hatta Fener de geçse Torres'i görsek tadından yenmezdi yeminle:)

Adsız dedi ki...

Agüero Agüero diyoruz da benim şimdi aklıma geldi, bu Chelsea transfer yasağı yürürlülüğe girmeden acayip agresif işler yapabilir ve Agüero'nun da Chelsea'ye gideceği lafları iyiden iyiye arttı.

E Forlan'ın da kariyerini Atletico'ya bağladılar, Agüero'yu Abrahmovic'in kesenin ağzını açacağı bir dönemde ederinden fazlaya yollayıp gelen parayla Forlan'la birlikte pişip ilerleyen yıllarda onun yerini alacak bir genç forvet alabilirler :) E bu da bize turu yaklaştırır :)

tanjue dedi ki...

O zamn kun falan gıtsın, gs turu geçsin biz simaolarla ıdare edelim:) Sonra da Tim Cahill gelsin nasıl plan:))

Uğur dedi ki...

madrid ten bu sene bi cacık olmaz.iddaa da oynamaya bile korkuyorum yani o derece.gs deplasmanda en az bi puanla dönerse ve defans zaafını en aza indirirse rahat eler.ama fener e öyle bi rakip çıktı ki, bu senenin en formda takımı.lyon myon kimseyi tanımıyor.3,5 gidiyor vallahi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails