20091220

NBDL Sunar: Anthony Tolliver

NBA Development League'den ufak ufak bahsetmeye başlamıştım. Ve D-League meyvalarını vermeye başladı. Gerçi bu biraz da zorunluluktan ama yine de doğru bir tercih; Anthony Tolliver. Bir dönem Galatasaray'da da forma giymiş, oldukça güçlü, savunma yapmaktan kaçmayan ve aslında verimliliği çok üst düzey olabilen bir oyuncu. Her yere katkı sağlayabilen, her yere giden bir oyuncu. Hani resmen ayağına krampon giydirip sahaya çıkarsanız tam bir box-to-box oyuncu olacak. O kocaman cüssesine rağmen dış şutu var, garda yüksekte screen yaptığında dışarıya da açılıp şut tehditi yaratabiliyor. Çok mücadeleci ve gücüyle de NBA'de sinmeyecektir.

Tek sıkıntısı var diyebiliriz, o da fazla top kaybı yapıyor olması. Aksi gibi de bir uzuna nazaran gayet alçak ve iyi bir dribblingi var. Evet belki sırtı dönükken alçak posttan potaya çok etkili bir şekilde yüklenemeyebilir ama yine de yeterli post-up yeteneği var ve hem içerden hem dışardan oynayabiliyor olması Blazers için çok iyi bir tercih olduğunu gösteriyor. Eh, ne yaptıklarını biliyorlar. Tolliver için söylenebilecek en iyi şey belki de genişletilmiş dört numara olacaktır.

Greg Oden'ın gidişi, Aldrigde'in ribaundsuzluğu ve istikrarsız savunma mücadelesi seviyesini kendince, elinden geldiğince yukarı çekecektir Tolliver kuşkusuz. Ve belki de NBDL'e dönmekle doğru karar verdi. Avrupa'da kalsaydı kaybolması işten bile değildi. Ama o döndü ve NBDL'e para için değil, kendini göstermek için girdi. Chris Hunter'ın ardından bu sezon NBDL'den NBA'e terfî ettirilen ikinci oyuncu. Magic karşısında oynamadı ama muhtemelen bundan sonraki maçta bench'ten gelerek elinden gelen katkıyı yapacaktır. D-League'teki ortalamaları ise şöyleydi; 20.6pts 9.9reb 1.2stl.

Takipçisiyiz efenim.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails