20091206

Galatasaray 1 - 1 İstanbul Belediye

Maç raporu falan yok. Sahaya dizilişler, Elano'nun orta üçlüdeki yerinden, Arda'nın Panathinaikos maçındaki çıkışını sürdürmesinden, Uğur'un güzel ortalarından, Hakan saolsun gavur evladına dönen sol kanattan, Franco'nun taşikardi geçirtmesinden yada tekrardan o bol pozisyonlu halimize dönmemizden ve ortasahaya ağırlığımızı koyuşumuzdan bahsetmeyeceğim.

Bu "atamayana atarlar" maçı falan değildi. Kaldı ki olabilirdi. O zaman da paşa paşa başlar yazardım yukarıda saydıklarımı, sonuna da "yeni lider de sarı kırmızı, canımız saolsun oyunumuz düzeliyor" der, geçerdim.

Ama bir maç ancak bu kadar bok edilir. Bu maç satılıktır, İstanbul Belediye de almıştır. Atılan golde Ayhan ofsaytı bozmamaktadır. Kewell'ın pozisyonunda top açık ve net kornerdir. Hakem sıçtığı yetmezmiş gibi bir de sıvayıp Kewell'a kart göstermiştir. Ama aynı hakem birkaç dakika sonra Kewell'ın gerçekten kart görmesi gereken hareketinde hiçbir şey yapmamıştır.

Bugün Hasagic Galatasaray'ın yarı sahasından kullandığı vuruşa laf demeyen hakem, Sivas maçında Petkovic'e altı saniye kuralından kart çıkarıp çift vuruş veren hakem değil miydi, yoksa bana mı öyle geldi?

Ha atamayana attılar mı? Attılar. Bizde de hata var. Kewell'ın pozisyonunda verilmeyen kornerin ardından pas hataları geldi, saçma sapan işler denendi. Maçın sonunda Mustafa Sarp'ın formasını yırtmasının da hırsla falan alakası yoktur. Bu tamamen kafanın maçtan kopmasından, sinirlerin kontrol edilememesindendir.

Şuan bu yazdıklarımdan puan kaybını hakeme bağladığım anlaşılabilir. Hatta belki şuan gerçekten de böyle yapıyorumdur. Ama tam olarak da bu yüzden bir maç yazısı hazırlamayacağım. İpin ucunun kaçmasını istemiyorum ve maça objektif bakamıyorum şuan. Hakemin hareketleri, oyuncuların konsanstrasyonunu etkiledi.

Olan liderliğe oldu..

Bu hafta futbol yazmayacağım. Sadece bu maç yüzünden. Haftanın son maçına gelene kadar Barcelona, Milan, Juve ve Arsenal'le güldükten sonra 90+4'te yıkılmak.. Snooker, Kayakla Atlama Dünya Şampiyonası'nda ikinci turlar atlandı biraz bahsederim, NBA'de zaten sürekli bir dinamizm var. Bakalım, biraz futbolsuz ve stressiz geçsin. İzlemicem de futbol. NTVSpor da kapalı olucak.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails