20091115

Phil Jackson İyileşmiş??

Phil Jackson'ın geçtiğimiz senelerde çok zor, ağrılı dönemler geçirdiğini biliyoruz. 2006'da hatta iki kalçasından bir operasyon geçirmişti. 3 Ekim 2006'ydı (nerden hatırlıyorum bilmiyorum, kontrol edip hata varsa düzeltirim) sağ kalçasından "Hip Replacement Surgery" geçirmişti. Hatta sonrasında bench'te otururken bizim amiyane tabirle simit dediğimiz ama haliyle daha medikal ve teknolojik bir aparatın üzerinde oturmuştu haftalarca. Bel, diz ve haliyle kalça bölgesinde yaşadığı ağrıların bir nebze daha azaltılması içindi "simit".

Hatta 2007 yılında Hall of Fame'e gireceği zamanlarda Lakers'tan ayrılması gündemdeydi, daha doğrusu içinde bulundukları sezonun koçluk kariyeri açısından son sezonu olabileceğini söylemişti. Bastonla gitmişti Hall of Fame'e, hafif de topallıyordu. Ve iyileşme süreci dolayısıyla bu sezondan sonra bırakabileceğini dile getirmişti 2007 Eylül'de. Evet sonra kariyerine nokta koymakla ilgili söylemlerine bir son verdi ama sonra da uzun süreli seyahatlere çıkmayacağını belirtti.

Bel, diz ve kalçalarındaki ağrılar yüzünde soyunma odasından takım otobüsüne zor yürüyordu, sinema koltuğunda oturmak azap gibi geliyordu, dizinde ve belinde mütamadiyen ağrılar çekiyordu. Hatta zaman zaman vücudunu dinlendirebilmek için maçlara bile gelmeyebiliyordu. Gerçi bu çok dert değil, Jack Nicholson hemen yanında duruyor :)

E ama bu sene ne değişti?? 64'lük Phil Jackson yaklaşık 5 senedir gün yüzünde olan bu ağrılar, geçirdiği irili ufaklı ameliyatlar ve bastonla geçen Hall of Fame'lerden sonra ne oldu da bu sene "kendimi çok iyi hissediyoru" diyor?? Dizlerinde en kısa uçak seyahatinden sonra bile ödemler oluşan Jackson, şimdi gayet iyi hissediyormuş.

Sebebi de dizine taktığı bir cihazmış. Pek çok rahatsız durumu sıfıra indiriyormuş. Sadece oturup kalkarken biraz dikkat etmesi gerektiğini ama onun dışında kendini çok iyi hissettiğini de etkilemiş. Bu ödemlerin büyük ölçüde kontrol altında olduğunu da söylemiş.

Şimdi Phil Jackson'ın dizini, kalçasını üç sene geriye dönerek niye anlattım derseniz, sebebi geçtiğimiz haftanın Çarşambasına dayanıyor; Byron Scott'ın kovulması. Phil Jackson'ın sağlık sorunları ve 10. şampiyonluğu dolayısıyla bırakabileceğinden ve Byron Scott'ın Rumbis ve Shaw ikilisine olan uyumu yeterli bulunursa Lakers alternatifi olarak düşünülebileceğinden bahsetmiştim. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı, bu sabah gördüm Jackson'ın kendini iyi hissettiğine dair demeçlerini ve hemen aklıma Byron Scott'la ilgili kurduğum teoriler geldi. Sanırım bu teoriler bir süre daha rafa kalktı :)

Phil Jackson bu yeni ortopedi uzmanı ve dizi için önerdiği cihaz sayesinde ağrılarıyla oldukça rahat başa çıkabilmekte. Bu da bir 12m$'lık bir kontrat daha neden olmasın dedirtmiyor değil. Hatta eminim ki Lakers yönetimi kesenin ağzını biraz daha açacaktır eğer Phil Jackson'da bir naza çekme durumu olursa.

Yani demem o ki, Phil Jackson kendini iyi hissediyor ve Byron Scott'ın Lakers hayalleri erteleniyor. En azından gözüken o şimdilik.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails