20091112

Byron Scott, CP3 ve Hornets

İki gün önce takımın bir türlü yeni sezon beklentilerini karşılayacak seviyeye ulaşamamasından dolayı koç Byron Scott'ın görevine son verilmişti. 3-6'lık bir sezon başlangıcı hiç de hoş olmamıştı Hornets'te. Hele ki Chris Paul'ün kontratı uzatıldıktan sonra, beklentiler hiç bu yönde değildi. Ancak son Suns maçından sonra Nash'in bir açıklaması vardı, bu muhtemelen yönetimi etkileyen faktörlerden biri olmuştur.

Hornets'te bir "ruh" eksikliği, bir bütünlük eksikliği var. Biz de geçen sezon bu durumdaydık. Hornets tekrardan 2008 sezonundaki performanslarına yükselebilirler ve bunu başaracak bir kadroları var. Potansiyelleri çok üst seviye. Sadece "takım ruhu"nu geri getirmeleri gerek.

Phoenix geçen sene Terry Porter yönetimindeyken gerçekten zor dönemler geçirmişti. Haliyle Nash, halden anlıyor. Yaptığı açıklama ve gözlemler çok doğru. Ve anlaşıldı ki takım ruhu sağlanacaksa bu Byron Scott olmadan yapılacaktı. Scott bu takıma çok şey kattı. 2008 yılında Yılın Koçu seçildi, Chris Paul'le birlikte Hornets'e seviye atlattılar. Ne kadar çok şey başarmış dahi olsa da Denver'dan 2009 sezonu sonunda yedikleri 58 sayılık fark ve sonrasında ciddi bir düşüşe geçtiler. Bu durum 2009-2010'nun başında da değişmeyince yollar ayrıldı.

David West, Byron Scott'la ilgili pek çok olumsuz şey söylemişti ancak Hornets 2 sadece Chris Paul'ün fikirlerine riayet edecektir. Ki Paul, West'in aksine, Scott'ın gidişinden çok da memnun değil. En azından Bower tarafından bilgilendirilmiş olmayı istermiş. Koç alma/atma ile ilgili bir insiyatiften bahsetmediğini, yanlış anlaşılmaması gerektiğini de eklemiş. Sadece böyle bir değişiklikten önceden haberdar olmak istediğini dile getirmiş.

İşte böyle birkaç huzursuzluk bıraktı arkasında Byron Scott. Ama şimdi 2010-2011'e kadar kontratsız kalabilir gibi gözüküyor. Evet tamam Minnesota ve Sacramento gibi alternatifler var ve bu iki takım da düşük bütçeyle franchise'a giden, beklentileri yüksek olmayan takımlar. Tıpkı tarihine geçtiği New Jersey yılları gibi. Ama öte yandan Don Nelson, Larry Brown ve Jerry Sloan'ın emekliye ayrılması durumlarında daha güzel şanslar da çıkacaktır kendisine.

Ama asıl olan, Phil Jackson'ın muhtemel emekliliği sonrasında açılacak olan Lakers koçluğu. Kurt Rambis ve Brian Shaw'un Jackson'a ciddi şekilde asistanlığı yaptığı ve sağlık problemlerinin kendisini çok zorladığı bir dönemde Scott için bundan güzel bir ihtimal olamaz tabii ki. Zaten bir sene önce LA Times'a Lakers'a karşı duyduğu saygıyı ve koçluğunu yapmaktan büyük bir onur duyacağını söylemişti.

Şimdi Phil Jackson da Jerry Sloan'ın durumunda. Bir sezon daha uçak tepelerinde, bench koltuklarında geçirip geçiremeyeceğine karar vermeli. Scott da bu kararı bekleyecektir kuşkusuz. Rumbis ve Shaw Jackson'la geçirdikleri yıllardan sonra head coach'luk için oldukça sağlam gözükmüyor değiller. Jackson'ın da 10. şampiyonluğunu alarak Red Auerbach'ı geçtiğini düşünürsek Phil Jackson'dan bir veda bekleyebiliriz. Asıl soru, Lakers'ın Shaw+Rumbis tadında biri isteyeceğini tahmin edecek olursak, Byron Scott'ın buna ne kadar uyduğu.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails