20091130

Arsenal 0 - 3 Chelsea

Bu adam Chelsea'nin LeBron'u. Ben bunu bilir, bunu söylerim arkadaş. Maçtan önce zaten benim için de favori Chelsea'ydi. Clichy, van Persie, Bendtner, Gibbs ve Gallas'ın sakatlıkları devam ediyordu. Gerçi Gallas maçta yer aldı ama durumu maç saatinde belli olacaktı. Arsenal hafta boyunca sakatlıklarla boğuşmuştu, Chelsea ise tam tersi bir şekilde Lampard'a tekrar kavuşmuş ve Drogba da formunu yükseltmişti. Chelsea gol yemek bilmez performansını da düşünürsek, Emirates'te bile olsa Arsenal için çok zor bir maç olacaktı.

Son 15 Chelsea - Arsenal karşılaşmasından Arsenal sadece iki galibiyet alabilmiş. 16'da 2'de kaldılar bu akşam da. İlk pozisyonu da Chelsea yakaladı zaten Lampard'la. Anelka'ya öyle güzel gönderdi ki topu. Sagna'nın riskli ve mükemmel müdahalesi olmasa goldü. Hatta o kadar ince bir müdahalede bulundu ki penaltı bile olabilirdi pozisyon.

Drogba/Cole ortak yapımı gole kadar Arsenal sadece tek bir pozisyon bulabildi, o da Cech'e hiçbir zorluk çıkarmayan Nasri'nin zayıf şutuydu.

Almunia gerçekten kötü bir maç çıkardı. İlk golde evet, Drogba'ya yapabileceği fazla birşey yoktu ama Vermaelen'in tersini önleyebilirdi. Keza Drogba'nın ikinci golündeki pozisyon hatası da çok aşikardı. Wenger de aslında 4-3-3'ü bozmayarak hata etti. Nasri oyundan düştü, fiziği yetmedi. Evet ciğeri yetene kadar koştu, çabaladı ama o kadar. Savunmanın en iyisi ikinci hatta üçüncü sol bek olan Traore ve çıkması şüpheli yılların Gallas'ıydı. Sagna bile çalışmış olmasına rağmen Anelka'ya yaptığı kritik müdahale haricinde Anelka'ya çok yer bıraktı.

Hele Denilson. Kayıptı. Cesc ve Arshavin çok uğraştı. Ama zamanla Arshavin de sonuca gidememenin sinir bozukluğuyla koptu oyundan zaman zaman. Wenger maça Nasri yerine Rosicky ile başlasaydı ve Eboe'ye yer verseydi çok daha sağlam durabilirlerdi Chelsea karşısında. Çünkü baktığımızda Chelsea'nin fizik gücü maksimum. Oyundan düşen tek bir oyuncusu bile yoktu. Bir tek belki Mikel'di hayalkırıklığı yaratan.

Eduardo'nun yerinde 90dk koşacak ve sürekli mücadelenin içinde kalacak bir Walcott tercih ederim ben. Çünkü oyuna girdikten sonra hareketlilik getirdi. Ama Ashley Cole'ün sakatlığının ardından dahil olan Ferreira bu genç ve dinamik, taze kana karşı gerçekten çok iyi iş çıkardı. Song'un bugünkü defans dörtlüsüne kattıkları çok fazlaydı. Yanında bir de Eboe olsaydı belki daha farklı olurdu Arsenal için işler.

Ben Wenger'in yerinde olsa 3-3'lük bir ikinci ve üçüncü bölge yerine 4-2'yi tercih eder ve klasik 4-4-2'ye başvururdum. Bakınız;

--------------Kale

-------------Defans

Rosicky---Song---Eboe---Cesc

--------Walcott---Arsavin

Chelsea ise Mikel hariç her mevkisiyle çok iyiydi. Lampard belki biraz kendi performansının altındaydı ama onu da mazur görmek lazım, sakatlıktan yeni çıktı. Ivanovic iyi işler çıkardı özellikle. Ben çok beğendim. Her ne kadar savunmayı zaman zaman çok boşlasa da ve Arshavin o gedikleri değerlendirse de mücadeleyi hiç bırakmadı. Essien ise aslında Arsenal'i öldüren kişiydi Mikel'in varlığı onun biraz daha rahat ileri çıkmasını sağladı, hücumda da etkiliydi ancak Arsenal'in ataklarını orta alanda muazzam bir şekilde durdu. Akşam tam anlamıyla bir box-to-box performans sergiledi.

Evet, Wenger sakatlıklarla boğuşuyor olabilir, özellikle 8 gol/8 asiste çıkmış bir van Persie'nin kaybı takımı çok etkileyecek. Ama bundan sonra, yani Persie'nin sakatlığından sonra, tercih hatası yapma lüksü kalmadı. Zaman zaman yapıyor çünkü, orta alanın fizik gücünden ödün verebiliyor ama takım bir şekilde hücum hattındaki üretime devam ediyordu. (ki 12 lig maçında attıkları 36 gol de bunun göstergesi) Ama artık daha emin adımlar atmalı.

Anelka resmen Arsenal defansının elini ayağına doladı koşularıyla, aralara kaçmalarıyla. Drogba'ya çayır bayır açtı resmen. Almunia da gitsin evine, baraj kurdurmaya ve baraj arkasına atılabilecek toplara karşı temkinli olmaya çalışsın.

2 yorum:

Cenk Soydaner dedi ki...

oha diyorum.sayfa dolup taşmış

Adsız dedi ki...

Çok yoğun bi pazar günüydü, n'apim :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails